Miro Čalušić

Svjedocima nudili novac u zamjenu za lažne iskaze

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Svjedocima nudili novac u zamjenu za lažne iskaze
27.02.2015.
u 18:20
Čalušiću se sudi zbog lihvarskih ugovora. On je sa Z. R. i H. B. pokušao utjecati na svjedoke u tom slučaju
Pogledaj originalni članak

Miro Čalušić (37), protiv kojeg se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu vodi postupak zbog lihvarskih ugovora, ponovno se našao pod lupom istražitelja. Njega te Z. R. (32) i H. B. (41) sumnjiči se da su svjedoke u postupcima koji se vode protiv Čalušića pokušali nagovoriti da lažno svjedoče. Zauzvrat su im obećavali novac ili druge koristi, a kada svjedoci nisu željeli promijeniti iskaz, Čalušić i ostali bi im zaprijetili.

Čalušića se sumnjiči i za nedozvoljeno posjedovanje oružja, baš kao i H. B. U pretrazi Čalušićeva stana policija je pronašla malokalibarsku pušku i streljivo, dok su se u stanu H. B. našli tri ručne bombe, improvizirani pištolj i streljivo. Policija sumnjiči H. B. da je to oružje pokušao podvaliti drugoj osobi koju je lažno prijavio policiji za nedozvoljeno posjedovanje oružja, na što ga je navodno potaknuo Čalušić. Sva trojica osumnjičenih privedena su pritvorskom nadzorniku, a očekuje se i da će biti privedeni sucu istrage.

Za pokušaj sprečavanja dokazivanja prijeti im do osam godina zatvora, a tu su i druge optužbe za koje se terete. Miro Čalušić, inače vlasnik mjenjačnice u Zagrebu, na sudu se našao zbog sumnje da je od 2007. do rujna 2012. nezakonito pribavio 31,1 milijun kuna lihvarskim ugovorima koje je sklopio sa 25 osoba. Na optuženičkoj klupi uz njega su se još našli stric, brat i još dvije osobe. Tužiteljstvo je za Čalušića tražilo devet godina zatvora i vraćanje nezakonito stečene imovine. Do nje je, prema optužnici, došao koristeći lakovjernost te životne nedaće građana s kojima je sklapao ugovore o zajmu u kojima je navodio uvećane svote od onih koje je zaista posudio. Pritom je ugovarao i kamatnu stopu veću od zakonski dopuštene. Sudilo mu se i zbog prijevare te krivotvorenja novca.

>> Miro Čalušić sposoban je za suđenje

>> Čalušić: Pustite me jer u zatvoru patim od klaustrofobije!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CA
campa
18:32 27.02.2015.

Običan kriminalac.Sada je na redu sud koji je nadam se nekorumpiran.

ST
Starotopoljanin
13:38 28.02.2015.

a sta je sa ostalima kamatarima oni i dalje zive na visokoj nozi unaistavajuci bjedne duznike,koji nemaju i neznaju za kojote koji ih zderu zive.

IB
ivan.biljan68
09:14 06.03.2015.

Nemam ja protiv njega ništa,ali već sam komentirao:oduzet mu nepravno stečenu movinu i pošalji ga u gradnjegova rođenja,pa nekatamo nastavi"karijeru",ako mu"njegovi"to dopuste,dosta nam je i naših kriminalaca,pa još i Uvozni".