šok u pićanu

Svećeniku zapaljen automobil i ukraden sef s relikvijama: Lopovi sokom prolili Knjigu krštenja

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Svećeniku zapaljen automobil i ukraden sef s relikvijama: Lopovi sokom prolili Knjigu krštenja
03.04.2019.
u 22:12
Lopovi koji su u noći na utorak prvo provalili u prostorije općine, odakle su ukrali prijenosno računalo i ostavljeni novac, nesretnom su župniku ukrali i automobil Peugot koji je kod obližnjeg naselja Kukurini zapaljen nakon što su kradljivci otvarali sef eksplozivom
Pogledaj originalni članak

Župniku Pićna, Antunu Kureloviću, netko je ukrao stari sef težak 350 kilograma u kojemu su bili novac i liturgijsko posuđe - kalež, križ te dvije neprocjenjive pozlaćene pokaznice od srebra, prenosi 24sata. Međutim, priča ovdje ne staje.

Lopovi koji su u noći na utorak prvo provalili u prostorije općine, odakle su ukrali prijenosno računalo i ostavljeni novac, nesretnom su župniku ukrali i automobil Peugeot koji je kod obližnjeg naselja Kukurini zapaljen nakon što su kradljivci otvarali sef eksplozivom. Župnik je u ostao u šoku.

- Pozlaćene pokaznice koje su bile u sefu iznimno su vrijedne. Jedna je iz 16. stoljeća, a druga novijeg datuma. Služile su u crkvenim obredima - objasnio je svećenik.

Dodao je kako su lopovi u svom pohodu umalo uništili i neprocjenjivu Knjigu krštenja, u kojoj se od 1926. do danas vode svi zapisi o rođenima. Polijevali su je misnim vinom i sokovima koje su našli.

Kad je policija stigla na očevid u župni dvor, još se nije znalo da se provala odvila i u zgradi Općine Pićan, u istoj ulici.

U istrazi su ubrzo pronađena četiri različita otiska stopala, pa policija pretpostavlja da je bilo i toliko provalnika. Uskoro je pronađen i zapaljeni automobil.

Mještani sela su zgroženi te ne pamte ovakvu krađu.

- Kakav čovjek moraš biti da kradeš od crkve?! Prestrašno. Pa toga nema nigdje na svijetu. Zamislite da u indijskom hramu netko ukrade ili oskvrne kip Bude? Pa objesili bi ga za prvo drvo. Kod nas su ljudi potpuno poludjeli - rekli su uzrujani mještani.

Vijest o neobičnoj krađi pročula se i u desetak kilometara udaljenom Pazinu te diljem Istre. Istrani složno tvrde da je ovo prvi takav zabilježen slučaj krađe sefa i crkvenih vrijednosti u novije doba.

>> Pogledajte video: Krađa napojnica

 

 

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:54 03.04.2019.

Nek ih stigne Božja kazna !

RO
Rosstin
22:58 03.04.2019.

Sve je više satanista .

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
22:40 03.04.2019.

sramota!