POKAZALA ANKETA

Sve manje optimizma: Sve manje Austrijanaca vjeruje u normalno ljeto

Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Vienna
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: FILE PHOTO: Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Vienna
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Vienna
28.02.2021.
u 13:00
Napomenuo je kako je u travnju prošle godine još dvije trećine Austrijanaca bilo uvjereno da će kriza biti brzo savladana
Pogledaj originalni članak

Prema istraživanju „Austrian Corona Panel Projects“ (ACPP) Sveučilišta u Beču, provedenom sredinom veljače na 1.500 ispitanika, devet od deset Austrijanaca su mišljenja da ni ovo ljeto neće biti normalno jer za savladavanje koronkrize treba još više od šest mjeseci.

Anketa pokazuje da je prošle godine na početku pandemije čak jedna trećina ispitanika bilo mišljenja da će se nakon otprilike šest mjeseci život ponovno vratiti iz kriznog u normalni modus.

„Nakon godinu dana, od početnog optimizma austrijskog stanovništva nije mnogo ostalo“, istaknuo je istraživač Markus Pollak na blogu ACPP-a.

Napomenuo je kako je u travnju prošle godine još dvije trećine Austrijanaca bilo uvjereno da će kriza biti brzo savladana. Kako se je približavala jesen postotak austrijskih građana koji su očekivali da će biti potrebno znatno više vremena za savladavanje koronakrize sukcesivno se je povećavao i od jeseni 2020. godine do danas se kreće između 80 i 90 posto, pokazali su podaci istraživača „Austrian Corona Panel Projects“ bečkog Sveučilišta, koji ispitivanje javnog mnijenja provode od ožujka prošle godine.

 

Bandić je u Zagreb došao s jednim koferom, radio je u hladnjači

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
20:09 28.02.2021.

Nema veze što je, bitno je ucijepiti prije cjepiva strah ljudima od virusa. Klaus Schwab, prononsirani šef eventa pod nazivom Svjetski gospodarski forum u Davosu reče: “Covid-19 je najmanje opasna pandemija koju smo imali prilike iskusiti u zadnjih dva milenija”, vjerojatno čovjek zna što govori, kao što zna i zašto te čemu ovakve unisone reakcije Zapadne civilizacije.