Hoće li je ukinuti?

Sutkinja u otpravku presude Daruvarcu napisala pogrešan datum

Foto: Dino Stanin/Pixsell
Sutkinja u otpravku presude Daruvarcu napisala pogrešan datum
13.02.2019.
u 14:32
Sutkinja je 10. siječnja pročitala tekst presude, a na pisanom otpravku presude nalazio se datum od mjesec dana ranije
Pogledaj originalni članak

Zbog pogreške sutkinje Općinskog suda u Zadru Mitre Meštrović presuda Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) mogla bi biti ukinuta, pišu 24 sata.

Sutkinja je 10. siječnja pročitala tekst presude, a na pisanom otpravku presude nalazio se datum od mjesec dana ranije.

Zbog toga se pojavila sumnja kako je sutkinja presudu Daruvarcu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno izrekla osudu, što bi značilo da je sutkinja Daruvarca osudila unaprijed, a da nije održala niti jedno ročište.

–  Ne mogu komentirati nepravomoćne sudske odluke. U svakom slučaju gledao sam sadržaj zapisnika presude i pisani otpravak presude i tu nemam nikakvih odstupanja osim u datumima. Sud u svakoj fazi postupka, sukladno zakonu, može otkloniti taj nedostatak – rekao je Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog suda.

Kaže kako je došlo do omaške u pisanju te da se takav dio ispravlja po službenoj dužnosti. Objasnio je i da se svaki sudac priprema prije donošenja odluke, slaže tekstualni kostur svoje presude i onda ga finišira.

– Nemoguće je napisati 70 strana u jednom danu – rekao je.

>> Daruvarac izašao iz istražnog zatvora

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KO
komar64
16:59 13.02.2019.

Nije namjerno...kada imate malu plaću kao sudac, to je normalno...ljudi trpe duševne boli.

IV
IvanKapapulco
17:38 13.02.2019.

Pa u kakvoj mi to drzavi zivimo, gdje su i suci nepismeni? Sto ocekivati u drzavi koja je moralno i materialno opustosena, gdje vlada UDBA i depotizam. Dobar dan.

HA
Hagar
18:24 13.02.2019.

Kad je osudjen na 5 godina rekao sam da je to predstava za narod i da je sigurno slozeno tako da je ukinu. Trebalo je tada brzo smiriti jer se previše pocelo cackati o odnosima grada, DOa, suda i na čijoj strani oni igraju...