LAŽIRANJE PUTNIH NALOGA

Sutkinja preotvorila raspravu u aferi dnevnice, dokazni postupak će se dopuniti

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Tomislav Saucha i Sandra Zeljko
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Sandra Zeljko iznjela obranu u predmetu Dnevnice
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Nastavljeno suđenje Sandri Zeljko i Tomislavu Sauchi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Nastavljeno suđenje Sandri Zeljko i Tomislavu Sauchi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Nastavljeno suđenje Sandri Zeljko i Tomislavu Sauchi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Nastavljeno suđenje Sandri Zeljko i Tomislavu Sauchi
27.11.2020.
u 14:57
Sutkinja Mazalin je donijela odluku da će u ponedjeljak 7. prosinca ispitati svjedokinju Kristinu Horvat koja bi po mišljenju sudskog vijeća mogla imati bitnih saznanja u postupku protiv Sauche i Zeljko
Pogledaj originalni članak

Sutkinja Županijskog suda Sanja Mazalin preotvorila je raspravu za tzv. aferi dnevnice kako bi mogla dopuniti dokazni postupak i donijeti presudu bivšem predstojniku premijerovog ureda Tomislavu Sauchi i njegovoj tajnici Sandri Zeljko za lažiranje putnih naloga.

Sutkinja Mazalin je donijela odluku da će u ponedjeljak 7. prosinca ispitati svjedokinju Kristinu Horvat koja bi po mišljenju sudskog vijeća mogla imati bitnih saznanja u postupku protiv Sauche i Zeljko. Nakon ispitivanja svjedokinje sutkinja će donijeti odluku o objavi presude.

Odluka o preotvaranju rasprave donesena je na dan kada je, prema ranijoj najavi, trebala biti objavljena presuda za tzv. aferu dnevnice. Saucha i Zeljko, suprotno navodima iz optužnice, od početka postupka tvrde da nisu krivi za lažiranje putnih naloga.

Uskok tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja. Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u bivšem sazivu Saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.

 

>> VIDEO Tko je kriv za eksploziju troškova za žičaru Sljeme?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
15:49 27.11.2020.

modric iz morha je nezakonito isplatio 48 000 kn brigadirki pecek...i tko je odgovoran za to nitko...dokument je originalan ...ali protupravan...i svi znaju ..i kaj ...nikaj

Avatar Poskok 1
Poskok 1
21:37 27.11.2020.

Sve to treba suditi i osuđivati. Ali s druge strane dok je onaj krkljavac na slobodi na sav onoliki očigledni kriminal svih ovih godina po Zagrebu, ovo sve su farse i smijurija. Izgleda da nema gdje njegova lovica ne vrti...