Sukob u Srbu

Sukob kod Srba nakon provokacije s tri prsta

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
srb, incident (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
srb, incident (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
srb, incident (1)
06.08.2010.
u 12:09
Policijski službenici utvrdili su identitet 21 osobe, a najavljene su prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.
Pogledaj originalni članak

Zadarska je policija izvijestila da je jučer oko 12.50 sati u mjestu Donja Suvaja kod Srba intervenirala zbog narušavanja javnog reda i mira.

– Dok je državnom cestom prolazila kolona od tridesetak vozila, u kojima se nalazilo više osoba koje su se vraćale iz mjesta Brotinja gdje su položili vijenac za svojega poginulog suborca, 31-godišnjak koji je sjedio na terasi kafića s još tri osobe podigao je tri prsta u zrak, a potom je pokazao i srednji prst. Iz vozila je izišla jedna osoba koja se verbalno sukobila sa 31-godišnjakom koji je pobjegao, a potom je iz vozila izišlo još nekoliko osoba koje su na pod gurnule dva stola. Dvije su osobe, koje su sjedile za stolom, pale, ali nitko nije ozlijeđen – istaknuli su iz zadarske policije.

Policijski službenici utvrdili su identitet 21 osobe, a najavljene su prijave zbog narušavanja javnog reda i mira. U Donjoj Suvaji u kafiću Monaco razgovarali smo s nekoliko Srba povratnika.

– Svake godine prolaze pokraj nas i odavaju počast poginulom, a prošle godine su po prvi puta pokazivali srednji prst, a kada su jučer pokazali dva prsta, ja sam njima pokazao tri prsta i tada su krenuli na mene – rekao nam je 31-godišnji Perica Rađenović. Vlasnik kafića u kojem se jučer oko 13 sati dogodio incident tvrdi da je pedesetak hrvatskih branitelja, koje je prepoznao po majicama, krenulo prema kafiću nakon što je Perica Rađenović pokazao tri prsta.

– Prvo je jedan bacio stolac na Pericu, a kada se Perica obranio, morao je pobjeći i krenuli su za njim na njivu vičući: Ubi Srbina! Tamo ga također gađali stolcem. Vikali su da će nas opet klati, da smo četnici i cigani i da nas treba potjerati u Srbiju. Potom su svih pet osoba koji su bili u kafiću bacili sa stolica, pa i jednog invalida – rekao nam je vlasnik kafića Rade Đukić dodajući kako su čuli da je policija najavila prekršajne prijave, a da oni traže kaznene prijave.

– To je bio govor mržnje i izazivanje vjerske i nacionalne netrpeljivosti – rekao nam je Rade Đukić dodajući kako je u pratnji kolone koja je prolazila kroz Donju Suvaju bila i policija, a da su se po povratku, kada se dogodio incident, pojavili tek nakon deset minuta. Njegova nam je supruga Mirjana Đukić rekla da je tijekom obilježavanja dana ustanka u Srbu prije desetak dana kada je u Srbu bio i predsjednik Ivo Josipović oštećeno tridesetak automobila srbijanskih registarskih oznaka, a donačelnik Gračaca Milan Tankosić rekao je da on zna za desetak oštećenih automobila.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr