ŽUSTRA RASPRAVA

Sukob Klisovića i ministra Pavića oko podjele novca EU, voditeljica ih morala prekidati

Foto: Screenshot: HRT
Foto: Screenshot: HRT
Foto: Screenshot: HRT
Foto: Screenshot: HRT
Foto: Screenshot: HRT
Foto: Screenshot: HRT
Foto: Screenshot: HRT
28.05.2020.
u 22:43
Ovaj novac iz EU ne bismo smjeli dati u ruke HDZ-u, to je stranka kojoj se sudi za korupciju - kazao je Klisović
Pogledaj originalni članak

Hoće li pomoć EU-a biti dostatna za gospodarski oporavak Hrvatske, tema je o kojoj su večeras u Otvorenom raspravljali vanjskopolitički analitičar Kristijan Kotarski, SDP-ov saborski zastupnik Joško Klisović i HDZ-ov ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. No rasprava se ubrzo pretvorila u žestoki verbalni sukob između ministra Pavića i saborskog zastupnika Klisovića.

Na početku je već u prvom izlaganju SDP-ov Joško Klisović krenuo napadati HDZ.

- Ovaj novac iz EU ne bismo smjeli dati u ruke HDZ-u, to je stranka kojoj se sudi za korupciju. To je stranka iz koje je 15 ministara otišlo zbog optužbi za korupciju. Hrvatska ne smije pretočiti ove novce u džepove političara, nego usmjeriti onima kojima treba - gospodarstvenicima i društvu u širem smislu. Ne mislim da je ovo velika pobjeda HDZ-a, nego je to prijedlog Europske komisije. A treba vidjeti i hoće li ovo proći, treba se izboriti da to prođe. Nije to uspjeh hrvatskog predsjedanja, to su pokrenuli Merkel i Macron - kazao je Klisović.

- Ovo je veliki uspjeh hrvatskog predsjedanja. Vaša vlada je izgubila milijardu eura u prethodnim pregovorima. Mogli ste dobiti milijardu ekstra. Europski novci nisu korupcija. Gospodine Klisoviću pet revizija je jasno reklo, vaša vlada 2013. gubi milijardu, a vlada Andreja Plenkovića u 2020. dobiva 20 milijardi - odgovorio mu je ministar Pavić.

Drugi žestoki sukob izbio je zbog Klisovićeve primjedbe da je Vlada pokazala svoju nesposobnost time što nije uspjela organizirati donatorsku večer za obnovu Zagreba.

- Albanija je u dva mjeseca dobila donatorsku večeru koju je organizirala Europska unija. Albanija koja nije uopće članica uspjela je to napraviti, a Hrvatska koja predsjeda Vijećem EU nije. Nemojte nam oči mazati, nemojte nas obmanjivati - vikao je Klisović.

- Gospodine Klisoviću, konsolidarnost 600 milijuna eura, plus donatorska večer. Ne brinite organizirat će premijer Plenković donatorsku večer - prekidao ga je Klisović.

Prepucavanja je okončala voditeljica riječima da je režija odlučila da je emisija gotova.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 54

ST
stefj
22:57 28.05.2020.

Vidi se da SDP nema niti program, niti neku afirmativnu taktiku, već je taktika što više ocrniti HDZ i na taj način privući kojeg birača. Danas se to svelo na, nemojte novce dati njima, dajte nama... A najgore od svega je to da je ova i ovakva HDZ-ova vlada neizmjerno bolja od bivše SDP-ove vlade koja je bila najgora u povijesti... A zamislite kako je nama građanima, koji moramo izabrati manje zlo od ta dva. Naročito ako gledamo da ta restart koalicija nudi iste ljude radi kojih smo imali najdužu krizu u Europi i radi kojih nismo niti uspjeli u potpunosti izaći iz nje prije pojave nove... Ajoj...

PR
Prekosutra
23:27 28.05.2020.

Klisovicevo ponasanje u danasnjem Otvorenom je dokaz da se medju sdepeovcima nekontrolirano siri zaraza zvana urlanje. Drustveno opasni!

BL
bluescreen
23:13 28.05.2020.

Zamislimo što bi bilo da Bero upravlja ovom situacijom. Ajmeeee...