Županijski sud

Suđenje Polančecu za zlouporabu položaja počinje 17. rujna

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Suđenje Polančecu za zlouporabu položaja počinje 17. rujna
03.09.2010.
u 10:46
- Prihvaćeni su svi dokazni prijedlozi, što je i bit pripremnog ročišta, i zakazan je početak suđenja - rekao je Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca.
Pogledaj originalni članak

Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, na optuženičku klupu sjest će 17. rujna pred vijeće suca Ivana Turudića. Odlučeno je to danas nakon pripremnog ročišta na zagrebačkome Županijskom sudu u postupku gdje je osim Polančeca optužen i odvjetnik Petar Miletić.

Polančeca se tereti za zloporabu položaja i ovlasti jer je Miletiću za fiktivnu studiju o konvalidaciji mirovina radnicima Borova isplatio pola milijuna kuna.

- Prihvaćeni su svi dokazni prijedlozi što je i bit pripremnog ročišta i zakazan je početak suđenja - rekao je Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca.

Sam Polančec nije bio previše razgovorljiv i na upit novinara što se događalo u sudnici suca Turudića tek je kratko izjavio:

- Sve će vam reći moj odvjetnik.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

BO
boston
20:20 04.09.2010.

Podpredsjednik vlade.... Ministar gospodarstva..... Na zapadu bi mu dali 15 godina robije, i zaplijenili SVU imovinu za koju nemoze dokazati podrijetlo, pod predpostavkom da ju je stekao krivicnim djelom...

OB
-obrisani-
11:00 03.09.2010.

eto kad slugani trebaju a se udvore europskoj meceni sve se može vrlo kratko, samo jaca zaboravlja da je sad red na sanadera, pa onda i na nju ona će ići miljiun godina u zatvor jer je broj branitelja 2004 povećala za 100%

MU
mudroser
15:48 03.09.2010.

Samo neka vrate novce i mogu ici kamo zele. Sto ce Sanader i Rumenko u zatvoru ako se ne mogu vratiti ukradeni novci?