Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud

Suđenje Polančecu za zlouporabu položaja počinje 17. rujna

polančec na slobodi (1)
Marijan Sušenj/PIXSELL
03.09.2010.
u 10:46

- Prihvaćeni su svi dokazni prijedlozi, što je i bit pripremnog ročišta, i zakazan je početak suđenja - rekao je Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca.

Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, na optuženičku klupu sjest će 17. rujna pred vijeće suca Ivana Turudića. Odlučeno je to danas nakon pripremnog ročišta na zagrebačkome Županijskom sudu u postupku gdje je osim Polančeca optužen i odvjetnik Petar Miletić.

Polančeca se tereti za zloporabu položaja i ovlasti jer je Miletiću za fiktivnu studiju o konvalidaciji mirovina radnicima Borova isplatio pola milijuna kuna.

- Prihvaćeni su svi dokazni prijedlozi što je i bit pripremnog ročišta i zakazan je početak suđenja - rekao je Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca.

Sam Polančec nije bio previše razgovorljiv i na upit novinara što se događalo u sudnici suca Turudića tek je kratko izjavio:

- Sve će vam reći moj odvjetnik.

Komentara 10

BO
boston
20:20 04.09.2010.

Podpredsjednik vlade.... Ministar gospodarstva..... Na zapadu bi mu dali 15 godina robije, i zaplijenili SVU imovinu za koju nemoze dokazati podrijetlo, pod predpostavkom da ju je stekao krivicnim djelom...

OB
-obrisani-
11:00 03.09.2010.

eto kad slugani trebaju a se udvore europskoj meceni sve se može vrlo kratko, samo jaca zaboravlja da je sad red na sanadera, pa onda i na nju ona će ići miljiun godina u zatvor jer je broj branitelja 2004 povećala za 100%

MU
mudroser
15:48 03.09.2010.

Samo neka vrate novce i mogu ici kamo zele. Sto ce Sanader i Rumenko u zatvoru ako se ne mogu vratiti ukradeni novci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije