Makedonija

Uskoro suđenje ubojicama hrvatskog rukometaša: Nakon kraće svađe nanijeli mu više teških ozljeda

Foto: Nogometne Vijesti/Facebook
Denis Tot
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Đakovo: Posljednji ispraćaj rukometaša Denisa Tota
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Đakovo: Posljednji ispraćaj rukometaša Denisa Tota
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Đakovo: Posljednji ispraćaj rukometaša Denisa Tota
25.08.2022.
u 17:39
Suđenje će voditi Elena Ilievska Josifović, a Zakon predviđa najmanje pet godina zatvora za ubojstvo
Pogledaj originalni članak

Suđenje za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koji je nasmrt pretučen ispred diskoteke Privilege u gradskom parku u Skoplju, počinje 5. rujna, potvrđeno je za makedonski "Fokus" iz Kaznenog suda. Optuženi za ubojstvo Angelo Gjorgievski, Klementina Levkovska i Andrej Kostovski trebali bi biti dovedeni iz pritvora na sud i tamo ispričati što se dogodilo.

- Optuženi su 7. travnja ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajednički lišili života ozlijeđenog Denisa Tota. Svo troje su mu nakon kraće svađe zadali više udaraca i teških tjelesnih ozljeda od kojih je oštećeni najprije pao u komatozno stanje, a sutradan je preminuo, navelo je tužiteljstvo.

Tereti ih se za kazneno djelo ubojstva iz članka 123. stavak 1. u vezi s člankom 22. Kaznenog zakona prema kojem "Tko drugoga liši života, kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina".

Suđenje će voditi sutkinja Elena Ilievska Josifović, koja je bila u središtu pozornosti nakon što je izrekla uvjetnu kaznu za nesreću kod Mlečena u kojoj je jedna osoba izgubila život, a njegova supruga je ozlijeđena i ostala bez nerođenog djeteta.

Prema saznanjima "Fokusa", Tot je u večernjim satima između 6. i 7. travnja u "Privilegeu" vidio jednog od sada osumnjičenih, Andreja Kostovskog, s kojim su se poznavali od ranije, točnije iz hotela "Marriott". Tot je tamo živio kao stranac, a Kostovski je radio kao barmen.

Tot nije ušao u klub s trojicom napadača, sada osumnjičenih za ubojstvo, koji su bili u istom društvu, prvoosumnjičenim Angelom Gjorgievskim, dvadesetdvogodišnjim Kostovskim i devetnaestogodišnjom Klementinom Levkovskom.

Tot se pridružio zabavi nakon što je vidio Andreja, počastio ih pićem i sve je bilo u redu do 3.30, kada su izašli iz diskoteke, a Tot je htio s njima u taksi. Iako postoji mnogo verzija o tome što je bio uzrok svađe, jedno je sigurno, da je između rukometaša i djevojke iz ovog društva došlo do svojevrsnog "okršaja".

Službeno je između njih došlo do osobnog nesporazuma, što se dalo zaključiti iz objavljenih video snimaka na društvenim mrežama, na kojima se vidi kako djevojka "šutira" Tota, dok on bespomoćno leži i ne miče se.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.