MARIJANA PULJAK

Stranka Pametno priključila se bojkotu HRT-a, pozivaju na neplaćanje pretplate

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Stranka Pametno priključila se bojkotu HRT-a, pozivaju na neplaćanje pretplate
25.02.2019.
u 13:34
Iz stranke su podržali zahtjev HND-a da odbaci tužbe protiv novinara te se zalažu za medijske slobode novinara.
Pogledaj originalni članak

Stranka Pametno pridružila se bojkotu HRT-a podržavši prosvjed Hrvatskog novinarskog društva (HND) "Ne damo novinarstvo“ te je pozvala građane da ne plaćaju pretplatu, mjesečnu pristojbu koju su obvezni plaćati svi vlasnici ili posjednici televizora i radija.

"Hrvatska radio televizija već dugo nije niti javni niti informativni servis građana jer njezino isključivo politički postavljeno rukovodstvo HRT je pretvorilo u servis HDZ-a, a novinarima su onemogućili da se bave svojom profesijom, da se bave novinarstvom", upozorava "Pametno" u priopćenju u ponedjeljak.

Predsjednica stranke Marijana Puljak poručuje kako istodobno daju podršku prosvjedu HND-a (u subotu, 2. ožujka) pod nazivom "Ne damo novinarstvo“.

Time se, ističe, zalažu za medijske slobode novinara, "jer bez tog minimuma nema razvoja demokratskog društva niti ostvarivanja prava građana na pravodobno i istinito informiranje, zajamčeno nam po Ustavu RH".

"Pametno" je podržalo i zahtjev HND-a da HRT odbaci sve tužbe koje je podigao protiv novinara i drugih medijskih kuća.

Navevši kako je to "u svijetu još neviđen slučaj da javna televizija tuži vlastite novinare kao i novinare i druge medijske kuće i potražuje odštetu u visini od 2,3 milijuna kuna", stranka prosvjednu aktivnost, osim na bojkot i podršku prosvjedu, proširuje i zahtjevom za redefiniranjem Zakona o HRT-u i ukidanje pretplate.

"Pretplata treba služiti financiranju javnog servisa koji služi svim građanima, a ne propagandnoj mašineriji vlasti, što imamo danas", poručuje predsjednica stranke Puljak.

Podršku prosvjedu HND-a te dvotjednom bojkotu HRT-a do sada su se priključili SDP, stranke Amsterdamske koalicije te političke platforme Možemo, kao i trideset organizacija civilnoga društva.

Konvoj slovenske vojske na zagrebačkoj obilaznici

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

RI
Rizlman
14:29 25.02.2019.

Glupo...

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
14:09 25.02.2019.

Pa jel ova pametna

Avatar nekakav
nekakav
13:53 25.02.2019.

kad političar počne pozivati ljude da krše zakon, e to je onda već jako zanimljivo. dal u americi političar si dozvoli ovo napraviti? ne. izgubio bi sve, izbačen i protjeran iz svih struktura stranke. ali kužim ženu, tema je dobra, bez puno ulaganja se dođe u medije, eto, i oni su protiv hrt-a, za zaštitu novinara. kad bi novinari zbilja pisali istinito, vjerodostojno, onda ne bi problema bilo. al kad pišu laži i obmanjuju ljude, a da ih ne ne može kazniti za to, da to rade bez posljedica, e to opet nije dobro. kad te olajavaju, naslov je font 48-72, a kad se treba ispričati, font 2, na stranici sa posljednjim pozdravima... toliko o 'medijima'.