TJEDNI PREGLED

Stožer je popustio, kolona biskupa odmah se uputila na Sirobuju kako bi se ispričali don Josipu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Vjernici su se okupili ispred crkve gdje Don Josip Delaš služi misu
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL
Koronavirus u Belgiji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Koronavirus u Zagrebu
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL
Koronavirus u Francuskoj
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Italiji
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL
Koronavirus u Njemačkoj
Foto: Marko Horvat
Osobe zaražene koronavirusom prebacuju iz Doma za starije u Opću bolnicu u Koprivnicu
25.04.2020.
u 10:51
Malo je zbunjujuće zašto se osim misa, ne dozvole i crkvena vjenčanja, ali je pravilno uočeno da se tada između mladenaca ne poštuje socijalna distanca
Pogledaj originalni članak

SUBOTA, 18.4.

Sada nam nitko ništa ne može! U borbu protiv virusa uključio se i naš Glavni inspektor. O, Andrija moj, dobrodošao! Sada smo u punom sastavu. Odmah je Andrija pokazao rezultate zatvorivši par restorana koji su petokolonaški prodavali hranu u neprikladnim uvjetima. Normalno, Andijini specijalci vlasnicima su lupili i ogromne kazne, da se vidi tko je gazda. Dobar tek!

NEDJELJA, 19.4.

Kao što je jedno malo galsko selo prkosilo Cezaru, tako i naš don Josip vođa pobunjenika na SAO Sirobuji prkosi biskupima, Papi i cijelom svijetu. Komunisti i masoni ponovo su dobrom pastiru poslali snage jugomilicije, koje su opkolile crkvu na Sirobuji u kojoj je naš heroj ponovo držao misu, ne dajući poniznom i dostojanstvenom puku da se približi crkvi. Don Josipe, izdrži!

PONEDJELJAK, 20.4.

Stožer objavljuje da je jučer u Hrvatskoj više ljudi stradalo od pada meteora, nego ih se zarazilo koronom, ali se mjere zabrane javnih okupljanja produljuju do 4. svibnja. Prestanak mjera, oglasit će sirene u svim gradovima i selima naše slavne Domovine, točno u 15 sati i 5 minuta. Stožer je procijenio da je tako najbolje, jer ionako nitko neće moći spriječiti narod da se tada okupi i obilježi godišnjicu smrti Druga Tita.

UTORAK, 21.4.

Dok medicinske sestre ispred Bijele kuće hirovito protestiraju tražeći opremu zato da ne bi i dalje umirale spašavajući živote onih koje je ignorancija pandemije ugrozila, slovenski zet Donald zabranjuje useljavanje u SAD. Odmah se javio prijedlog da bi SAD spasilo jedno iseljavanje. Kažu da bi bilo dobro kada bi se Donald iselio iz Bijele kuće. Kažu da bi to dosta pomoglo.

SRIJEDA, 22.4.

Stožer je ipak odlučio neka mjere popustiti. Kako nema sposrtski natjecanja, u mjesecu velikih partizansko ustaških derbija, dozvolili su odigravanje prvog susreta u Jasenovcu, ali bez publike. Da za interes javnosti prema ovom sportu, nema zime, pokazao je nastup predsjednika Zoke, koji je izjavio da HOS-ovu ploču s ustaškim pozdravom treba baciti u smeće, što je odmah probudilo navijače. Sada smo mirni.

ČETVRTAK, 23.4.

Priznata SAO Sirobuja! Vijest je prostrujila svjetskim medjima. Jugomasonerija na aparatima! Pobijedio je naš don Josip i komunjare i masone i UEFA-u i FIFA-u i biskupe i Papu! Stožer je popustio, otvorio crkve i dozvolio mise! Kolona biskupa, odmah se uputila na Sirobuju, kako bi se ispričali don Josipu, koji je u znak pomirbe povukao fetvu protiv Plenkijevog žandara. Ako ga vidite, javite mu da nije više proklet.

PETAK, 24.4.

U skladu s preporukama narodnog tribuna sa Sirobuje, Božinović je zabranio i rad nedjeljom i blagdanima. Malo je zbunjujuće zašto se osim misa, ne dozvole i crkvena vjenčanja, ali je pravilno uočeno da se tada između mladenaca ne poštuje socijalna distanca. S druge strane, kada se vjenčanje završi, bračni drugovi slušaju preporuke bez problema i poštuju socijanu distancu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

Avatar dr.pedersen
dr.pedersen
13:07 25.04.2020.

U čemu je bio problem s mojim upisom u kojem sam uvaženog Tonija Ivaniševića alegorijski prikazao govnom? Pa jel vi čitate to što on piše?

AM
Amen
13:22 25.04.2020.

Tito,kad se nasmrt razbolo zvao je Mariborskog biskupa u pomoč jer je znao da ostali nisu ovlašteni za njegovu bolest.

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
13:12 25.04.2020.

Mene zanima kada ce se Plenkovic ispricati za krsenje vlastitih mjera na komemoraciji u Jasenovcu i zanima me hoce li 8. svibnja isto tako odrzati komemoraciju za sve poklane civile u Zagrebu nakon ulaska partizanskih “osloboditelja” pod komandom cetnickog krvoloka, djenerala Djoke Jovanica.