nisu ugrožena prava

Stier: Europski parlament neće mijenjati hrvatski Ustav oko braka

Foto: Zoran Krešić
Davor Ivo Stier
04.02.2014.
u 17:22
Tijekom rasprave u Parlamentu, zastupnik Europskih liberala Inaki Irazabalbeitia je ustvrdio da su Hrvatska i Portugal poništile prava homoseksualnih osoba svojim ustavnim definicijama braka
Pogledaj originalni članak

Europski parlament usvojio je izvješće austrijske zastupnice Ulrike Lunacek ''Homofobija i diskriminacija na temelju spolne orijentacije i rodnog identiteta“ kojim se traže veća prava LGBT populacije nedugo nakon što je većina hrvatskih građana na referendum zajednicu braka ograničila na muškarca i ženu te je definirala ustavnom obvezom.

Tijekom rasprave u Parlamentu, zastupnik Europskih liberala Inaki Irazabalbeitia je ustvrdio da su Hrvatska i Portugal poništile prava homoseksualnih osoba svojim ustavnim definicijama braka. Na to je reagirao zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier poručujući da EP neće mijenjati Ustav RH.

- Nećete preko Europskog parlamenta promijeniti ustavnu definiciju braka u Hrvatskoj, koja nije ugrozila ničija prava - zaključio je Stier. Pojasnio je da se ne smije tolerirati homofobija, ali je odbacio navode španjolskog zastupnika.

Hrvatski zastupnici iz SDP-a i Laburisti su glasovali za izvješće zastupnice Lunacek.

>>Stier: EU fondovi nisu čarobni štapić koji će riješiti naše probleme

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

VE
Vercingetorix
22:52 04.02.2014.

Stier - hrvatski vitez!

KA
kafka
09:32 05.02.2014.

Stier mora u EU parlament! Neki u EU su 'ponoreli' (hrv. prolupali). Ma koja su to prava homoseksualnih osoba poništena? Blebetaju, lupetaju, siluju razum i logiku! Dosta tome! Recimo stop nasilju! Eto zašto hoće maknuti Stiera i još neke iz EU.

KA
kafka
09:38 05.02.2014.

Možda bi netko mogao reći da su ugrožena i prava muškaraca jer ih nitko ne želi primiti na odjel ginekologije.