SPLIT

Starac preminuo u listopadu: Psihički bolesni sin dva mjeseca živio kraj mrtvog tijela

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Starac preminuo u listopadu: Psihički bolesni sin dva mjeseca živio kraj mrtvog tijela
16.12.2020.
u 14:17
Stanari zgrade zvali su danas policiju govoreći da se iz stana širi nesnosan smrad te da oca i sina nisu vidjeli duže vremena
Pogledaj originalni članak

Dva mjeseca živio je 55-godišnjak iz Splita kraj tijela 94-godišnjeg oca u Gajevoj 13 u Spinutu. Stara je inače preminuo još 16. listopada ove godine, a budući da se radilo o prirodnoj smrti, djelatnici Hitne pomoći koji su izišli na očevid, ostavili su tijelo na ukop obitelji.

Integracija Roma

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH: Ostvarenjem plemenitih ciljeva u području ljudskih prava i prava manjina, doprinosimo boljem društvu

Jedan od ključnih projekata koje Ured trenutačno provodi je „Uključivanje Roma – Ispunjavanje preduvjeta za učinkovitu provedbu politika usmjerenih na nacionalne manjine – FAZA I“, koji ima za cilj povećati broj mladih Roma i Romkinja u obrazovnom sustavu. O tom i drugim važnim projektima ključnog Vladinog stručnog tijela za unaprjeđenje ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, razgovarali smo s ravnateljem g. Alenom Tahirijem.

Nisu znali da je starac živio sa psihički bolesnim sinom koji tijelo oca nije pomaknuo s mjesta gdje je umro, a kamoli da ga je ukopao. 

Stanari zgrade zvali su danas policiju govoreći da se iz stana širi nesnosan smrad te da oca i sina nisu vidjeli duže vremena. Tijelo mrtvog čovjeka je danas izneseno iz stana u gotovo raspadnutom stanju, javlja Slobodna Dalmacija.

Starac i njegov sin su bili pod nadzorom Centra za socijalnu skrb pa se postavlja pitanje kako to da ih nitko nije obišao s obzirom na situaciju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KG
KG002
14:35 16.12.2020.

Pod nadzorom centra za socijalnu skrb.... sve je jasno, već se godinama zna i kako djelatnici centara obavljaju svoj posao.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
15:02 16.12.2020.

Centar za socijalnu skrb u Splitu.... To je njihova slika. Kao i Zavadlav.

LI
liliZG
16:39 16.12.2020.

i opet Centar za socijalnu skrb...... nije to samo split, zadar, to svi gradovi i mjesta u RH, nitko više ne radi svoj posao kak bi trebao a niti ih ima dovoljno koliko nadzora bi stvarno trebalo....