'Planirano je dugo i detaljno'

Srpska premijerka: Sigurna sam da je bilo planirano ubojstvo predsjednika Vučića

Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL
Ana Brnabić
Foto: B. P./PIXSELL
Aleksandar Vučić najavio dolazak Angele Merkel u Beograd idući tjedan
Foto: B. P./PIXSELL
Aleksandar Vučić najavio dolazak Angele Merkel u Beograd idući tjedan
24.10.2021.
u 13:50
Prema njezinim riječima, u trenutku njegova eventualnog fizičkog smaknuća govorili bi "što je čudno, zaslužio je to, bio je mafijaš"
Pogledaj originalni članak

Nadležne službe rade svoj posao, a stranačka knjižica, ime i prezime ili funkcija, neće nikoga zaštititi, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić komentirajući na TV Pink uhićenje bivše državne tajnice Dijane Hrkalović.

- Slažem se i s onim što je izjavio predsjednik Izvršnog odbora Darko Glišić, a to je da je u planu i fizička eliminacija predsjednika Srbije. Planirano je dugo i detaljno, stvorene su paralelne strukture unutar MUP-a, kao i kampanja u tajkunskim medijima, koju su, prema dogovoru, prenosili i mediji u regiji - kaže Brnabić te navodi kako je cilj medija bila dehumanizacija Aleksandra Vučića.

Prema njezinim riječima, u trenutku njegova eventualnog fizičkog smaknuća govorili bi "što je čudno, zaslužio je to, bio je mafijaš". Osvrnula se na gospodarske uspjehe, otvorene tvornice i rast Srbije unatoč pandemiji koronavirusa te ustvrdila kako se Vučiću "nema za što prigovoriti". 

– S ovakvim rezultatima nemate što prigovoriti predsjedniku i onda mu krenete na sina, besramno. Sve je postalo dopušteno! Mladić je kriminaliziran, nalazi se na naslovnicama tajkunskih novina i tjednika, optužen je za vođenje klubova navijača, trgovinu nogometašima, bliskost s kriminalnim klanovima, a to je, kako smo vidjeli prethodnih mjeseci, vrlo opasno... Sve je to usmjereno protiv Vučića - kaže. Ističe kako je sigurna da je atentat na predsjednika Vučić planiran.

- Cijeli je narativ bio takav! Mislim da su ga htjeli ubiti prije, za vrijeme i nakon otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ prekinut. Nastavit ćemo istragu - zaključila je Brnabić.

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

ML
mlado
14:14 24.10.2021.

Alo glupačo! Doduše nije takva glupača kakva se predstavlja. Prije svega je pokvarena. Marioneta u Vučićevom režimu. Njezine verbalne vještine su svima dobro poznate. Dobro oslikava opću propast Srbije koja nezadrživo propada i podsjeća kako društva uvijek mogu biti još gora nego što čovjek može misliti u određenom trenutku. To je država koja nema institucije, država kojom vlada mafija. To nije figurativni govor nego je to doslovno tako. Ubija ih njihova velikosrpska ideologija, a dok se od nje ne otrijezne, teško mogu očekivati bilo kakav napredak društva.

DU
Deleted user
13:56 24.10.2021.

Dečec, da bi nekoga "dehumanizirao" taj mora prvo biti "human" - dakle Vučića se već samo zbog toga ne može "dehumanizirati". Drugo: svi mediji do zadnjega u Srbiji su u njegovoj službi, stoga ta navodna "medijska priprema" nije ništa drugo doli izmišljotina u cilju stvaranja ozračja da bi se moglo likvidirati i zadnje političke protivnike.

JO
JozoBozo1971
14:07 24.10.2021.

Ako je ona ovako otvoreno izašla s tim u javnost, a ne navodi tko ga je htio eliminirati, onda je ovo što govori zapravo najava serije hapšenja tobožnjih urotnika, zapravo opozicionih lidera koji imaju ikakve šense na izborima.