#STANDFORUKRAINE

Srednjoškolci iz Novske snimili video podrške mladim Ukrajincima: 'Želimo da znaju da dijelimo njihovu tugu'

Foto: Youtube screenshot
Foto: Lyaxander
Harkiv nakon granatiranja
Foto: MAKSIM LEVIN/REUTERS
FILE PHOTO: An aerial view shows a residential building destroyed by shelling in Borodyanka
Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/REUTERS
A view shows a destroyed school building in Zhytomyr
Foto: Madiyevskyy Vyacheslav/Ukrinform
Kharkiv Under Intense Shelling
04.03.2022.
u 16:09
Na ovaj način žele potaknuti sve one koji razmišljaju na isti način da se fotografiraju na svom radnom mjestu, u školi, bilo kojoj instituciji koristeći #standforukraine
Pogledaj originalni članak

Srednjoškolci iz Novske snimili su video podrške mladim Ukrajincima.

- Sjećamo se jako dobro vremena iz rata kod nas, i zaista ih ne želimo nikome, ali sjećamo se i podrške svijeta koju smo dobivali. Danas, zahvaljujući tehnologiji, stanovnici Ukrajine ovaj video mogu odmah vidjeti i znati da smo uz njih!, rekla je ravnateljica Srednje škole Novska Nikolina Fijačko Filipović, ponosna na inicijativu svojih učenika.

Ideju je predložio drugi razred gimnazije, a cijelom organizacijom koordinirala je profesorica Andrea Babić. Izrađivali su plakate, zastavice, crteže, osmislili poruke, snimali, montirali, fotografirali…

„Generacija smo koja je zadnje dvije godine bila suočena s epidemijom korone, a sad miru prijeti rat. Ne želimo to prihvatiti, želimo osmijehe i sreću na licima. Želimo da mladi Ukrajinci znaju da dijelimo njihovu tugu!“, poručili su novljanski srednjoškolci.

Osim toga, na ovaj način žele potaknuti sve one koji razmišljaju na isti način da se fotografiraju na svom radnom mjestu, u školi, bilo kojoj instituciji koristeći #standforukraine. 

Grad Novska, ali i susjedna Općina Lipovljani, organizirali su se i u pogledu prihvata izbjeglica i u ovom trenutku osiguran je smještaj za 150 osoba.

>> VIDEO Pogledajte snimke požara zgrade u kompleksu nuklearne elektrane Zaporižje


 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.