'Ovo je dno dna'

Kozmetički salon iz Zagreba nagradnom igrom izazvao zgražanje: 'Šaljite nam fotke tuđih stražnjica'

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik: Plaža Banje puna je posjetitelja koji uživaju u moru
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Gužva na najpoznatijoj dubrovačkoj plaži
28.06.2022.
u 07:24
Salon koji nudi usluge vakumskih tretmana pri oblikovanju trbuha i stražnjice objavio je nagradnu igru u kojoj pozivaju svoje pratiteljice da im šalju fotografije stražnjica nepoznatih žena s plaža kojima bi trebao njihov tretman
Pogledaj originalni članak

Kozmetički salon iz Zagreba otvorio je nagradnu igru koja je izazvala buru reakcija na društvenim mrežama. 

Naime, salon koji nudi usluge vakumskih tretmana pri oblikovanju trbuha i stražnjice objavio je nagradnu igru u kojoj pozivaju svoje pratiteljice da im šalju fotografije stražnjica nepoznatih žena s plaža kojima bi trebao njihov tretman. 

- Molimo pojedince da se ne naljute, nije nam cilj nikoga posramiti već motivirati nas ostale zato shvatite ovo sportski. Naravno, neće se vidjeti lica i autori fotografija ostat će poznati samo našoj 'redakciji' - objavili su, no njihova nagradna igra izazvala je upravo zgražanje mnogih. 

Objavu su, nakon brojnih negativnih komentara obrisali, no ostala je zabilježena na stranici Seksizam naš svagdašnji. 

 

- Javni poziv centra za uljepšavanje na posramljivanje, objektivizaciju i uznemiravanje žena na javnom mjestu - objavljeno je na stranici. 

"Dno dna. Plaža je mjesto na koje se dolazimo opustiti, a ne postajati predmet nečije sprdnje", "Sramotno", "Prestrašno", "Kakva osoba uopće moraš biti da ti to dođe kao ideja", "Dugo već ovako nešto degutantno nisam vidjela", samo su neki od brojnih komentara. 

Na sve je reagirala i voditeljica Nina Slišković Goleš. 

- Fotka moje zadnjice koja je oplovila internet danas uz poruku "Ne dajte da vas itko uvjeri da vam je dupe važnije od onoga što nosite u glavi." Usprkos body shamingu kojem sam uslijed svega izložena odbijam ovu priču svesti na osobnu razinu jer je ovaj problem mnogo veći. U ovu borbu s vjetrenjačama nakon što sam vidjela spornu nagradnu igru na profilu jednog beauty salona u kojoj se poziva pratitelje na posramljivanje drugih žena, odnosno potajno fotkanje njihovih neisklesanih ili nevakuumiranih stražnjica na plaži i objavljivanje istih na Instagramu, se nisam upustila zbog viška vremena i manjka zanimacije, već zbog odgovornosti koju svatko od nas ima. Dotičnom salonu i dalje promiče što je problematično u ovoj priči, a problema je cijeli niz, od posramljivanja, seksizma, preko voajerizma, neukusa, pa do kršenja niza zakona... Ono što nama ne bi smjelo u cijeloj ovoj priči promaknuti je DRUŠTVENA ODGOVORNOST koju imamo i koja bi se trebala podrazumijevati. Ekran trpi svašta, ali iza ekrana su LJUDI. Ispred svake te stražnjice je ŽENA. Na početku i na kraju svake ovakve priče i kampanje su mlade cure i dečki, pa i žene i muškarci, koji u ovome svemu odrastaju, rastu, razvijaju se i koji kroz sve ovo percipiraju i sebe i svijet. Mi smo ti koji oblikujemo buduće generacije, mi smo ti koji formiramo svijet u kojem će oni rasti, mi smo ti koji utječu na njihove umove i percepcije te ih svjesno ili nesvjesno oblikujemo. A um je kasnije puno teže preoblikovati nego dupe, očito. Svim curicama i dečkima koji rastu oko nas dugujemo barem se potruditi izgraditi svijet kakav zaslužuju - objavila je na Instagramu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ZA
zagabria8
08:42 28.06.2022.

Žene se s pravom bune da je to seksizam, tuđe gole stražnjice mogu gledati samo njihovi muževi. Potajice naravno.

AS
asija
08:30 28.06.2022.

Ovo je toliko jadno! Nije ni cudo sto su djeca iskompleksirana i nesigurna kad vide da je najbitnije imati dobru guzicu, a ono sto je u glavi i srcu ne da je u drugom planu nego uopce nije prioritet.

BU
burza
09:16 28.06.2022.

Zasto bi bilo sokantno tako i tako kad se slikaju u badicima u prvi plan stave straznjicu