mora i 14 dana u zatvor

Splićanin protjeran iz Varaždina: Spavao u bolnici, mokrio po hodnicima

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Splićanin protjeran iz Varaždina: Spavao u bolnici, mokrio po hodnicima
15.05.2019.
u 11:34
Još u studenom 2018. izrečena mu je mjera zabrane posjećivanja grada Varaždina u trajanju od šest mjeseci, koje se nije pridržavao te je 24. siječnja uhićen i priveden.
Pogledaj originalni članak

Nezaposleni zidar iz Splita Ivica B. (40) protjeran je iz Varaždina jer je zatečen kako "bez određenog cilja i osiguranih sredstava za život luta po gradu bez plana i cilja". Općinski sud izrekao mu je kaznu od 14 dana zatvora i zaštitnu mjera udaljenja s područja Varaždina u trajanju od šest mjeseci.

Policijska uprava varaždinska je 24. siječnja izdala optužni prijedlog protiv okrivljenog koji se branio da se ne odaje skitnji i da mu majka šalje novac, što je potkrijepio dvjema uplatnicama za 500 i 300 kuna. U Varaždin dođe ujutro, a odlazi na večer, a preko dana, rekao je, obilazi kafiće. Policajac koji ga je zatekao u skitnji ispričao je da su se djelatnici Županijske bolnice Varaždin žalili na Ivicu B. koji se zadržavao u prostorijama bolnice, spavao na odjelu rendgena ispod stepenica i mokrio po hodnicima.

Zaprimljene su i brojne dojave sitnih krađa po trgovačkim centrima, uglavnom hrane. Još u studenom 2018. izrečena mu je mjera zabrane posjećivanja grada Varaždina u trajanju od šest mjeseci, koje se nije pridržavao te je 24. siječnja uhićen i priveden. Provjerom u informacijskom sustavu MUP-a utvrđeno da se učestalo odaje skitnji i na području grada Zagreba, Vinkovaca i Našica. Sud se, kako piše u presudi, odlučio za zatvorsku kaznu jer je Ivica B. već više puta pravomoćno kažnjavan za istovrsni prekršaj, a novčane kazne nisu ga pokolebale.

Video: Ovakav biser na autocesti još niste vidjeli

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
11:49 15.05.2019.

Bitno je naglasiti da je splićanin protjeran iz Varaždina, kao da se radi o animozitetu prema splićanima. Tip je vjerovatno luftbrenzer koji ne zna što bi sa sobom. Kako danas zidar može biti nezaposlen kada takvu radnu snagu uvozimo.

DU
Deleted user
13:57 15.05.2019.

splićanin??? okupirani mediji u hrvatskoj su rak rana društva. zločesti lik koji je sročio naslov sigurno u naslovu ne bi apostrofirao mjesto stalnog boravka nositelja nekog međunarodnog priznanja . bitno je u hrvatskom društvu poticati sve negativnosti,u ovom slučaju podjele,animozitet.

DO
Dolinski
12:30 15.05.2019.

kad ste već rekli grad, ajde lijepo navedite onda i nacionalnost (ne samo državljanstvo), a ubuduće svaki puta navedite i nacionalnost kada ne-hrvat počini nedjelo