Naslovnica Vijesti Crna kronika

Splićanin protjeran iz Varaždina: Spavao u bolnici, mokrio po hodnicima

Još u studenom 2018. izrečena mu je mjera zabrane posjećivanja grada Varaždina u trajanju od šest mjeseci, koje se nije pridržavao te je 24. siječnja uhićen i priveden.
15. svibnja 2019. u 11:34 3 komentara 1343 prikaza
Drama u Ivanić Gradu: Policija došla zbog prijave obiteljskog nasilja, on ih napao nožem
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nezaposleni zidar iz Splita Ivica B. (40) protjeran je iz Varaždina jer je zatečen kako "bez određenog cilja i osiguranih sredstava za život luta po gradu bez plana i cilja". Općinski sud izrekao mu je kaznu od 14 dana zatvora i zaštitnu mjera udaljenja s područja Varaždina u trajanju od šest mjeseci.

dvojezična ploča savinuo ju i bacio Optužnica protiv mladića koji je oštetio ploču Vijeća srpske nacionalne manjine

Policijska uprava varaždinska je 24. siječnja izdala optužni prijedlog protiv okrivljenog koji se branio da se ne odaje skitnji i da mu majka šalje novac, što je potkrijepio dvjema uplatnicama za 500 i 300 kuna. U Varaždin dođe ujutro, a odlazi na večer, a preko dana, rekao je, obilazi kafiće. Policajac koji ga je zatekao u skitnji ispričao je da su se djelatnici Županijske bolnice Varaždin žalili na Ivicu B. koji se zadržavao u prostorijama bolnice, spavao na odjelu rendgena ispod stepenica i mokrio po hodnicima.

Pronašli nelegalne naftne derivate Bez odobrenja Ilegalno prodavali naftne derivate, kazna pola milijuna kuna

Zaprimljene su i brojne dojave sitnih krađa po trgovačkim centrima, uglavnom hrane. Još u studenom 2018. izrečena mu je mjera zabrane posjećivanja grada Varaždina u trajanju od šest mjeseci, koje se nije pridržavao te je 24. siječnja uhićen i priveden. Provjerom u informacijskom sustavu MUP-a utvrđeno da se učestalo odaje skitnji i na području grada Zagreba, Vinkovaca i Našica. Sud se, kako piše u presudi, odlučio za zatvorsku kaznu jer je Ivica B. već više puta pravomoćno kažnjavan za istovrsni prekršaj, a novčane kazne nisu ga pokolebale.

Video: Ovakav biser na autocesti još niste vidjeli

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • DOBARDAN:

  Bitno je naglasiti da je splićanin protjeran iz Varaždina, kao da se radi o animozitetu prema splićanima. Tip je vjerovatno luftbrenzer koji ne zna što bi sa sobom. Kako danas zidar može biti nezaposlen kada takvu radnu snagu uvozimo.

 • Avatar bozze69
  bozze69:

  splićanin??? okupirani mediji u hrvatskoj su rak rana društva. zločesti lik koji je sročio naslov sigurno u naslovu ne bi apostrofirao mjesto stalnog boravka nositelja nekog međunarodnog priznanja . bitno je u hrvatskom društvu poticati sve negativnosti,u ovom slučaju podjele,animozitet.

 • Dolinski:

  kad ste već rekli grad, ajde lijepo navedite onda i nacionalnost (ne samo državljanstvo), a ubuduće svaki puta navedite i nacionalnost kada ne-hrvat počini nedjelo