Prvi u Hrvatskoj

Specijalnoj bolnici Sv. Katarina najvažnija svjetska akreditacija

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Specijalnoj bolnici Sv. Katarina najvažnija svjetska akreditacija
19.01.2023.
u 18:55
Akreditacija JCI-a znači najviši zdravstveni standard, a imaju je vodeće zdravstvene institucije poput klinike Mayo
Pogledaj originalni članak

Specijalna bolnica Sv. Katarina dobila je najvažniju svjetsku akreditaciju u području zdravstva “Gold Seal of Approval®” koju joj je dodijelila vodeća svjetska akreditacijska institucija u području zdravstva Joint Commission International (JCI).

Time je Sv. Katarina postala prva hrvatska zdravstvena institucija koju je JCI akreditirao i utvrdio da radi u skladu s najizvrsnijim svjetskim zdravstvenim standardima, kako u pružanju zdravstvene skrbi tako i području sigurnosti pacijenata što uključuje prevenciju, rano otkrivanje, otklanjanje i unapređenje zaštite od neželjenih događaja tijekom procesa zdravstvene skrbi.

Kako ističu u Sv. Katarini, akreditacija JCI-a zapravo je najviši akreditacijski standard u zdravstvu, postupak njezina dobivanja iznimno je zahtjevan, proces evaluacije je višegodišnji, a imaju je vodeće svjetske zdravstvene institucije uključujući Mayo Clinic i Cleveland Clinic. Time Specijalna bolnica Sv. Katarina znatno doprinosi u podizanju konkurentnosti hrvatskog zdravstvenog sustava zdravstva u svijetu, ali i postavljanju temelja za sustavan razvoj konkurentnog zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj, što je jedan od najvažnijih ciljeva Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Ovu akreditaciju inače posjeduje približno 80% bolnica u SAD-u, dok JCI akreditira gotovo 85% akreditiranih američkih bolnica. 

bez isprike

Nakon poplave na Šalati, KBC Zagreb za Večernji: Krivac za loše stanje je potres, a obnova će riješiti problem

KBC-u Zagreb poslali smo i snimku koju smo jučer objavili na portalu u kojoj se vidi stanje u čekaonici te upitali za komentar, no na taj dio upita nisu odgovorili, a ni pacijentima koji su u lokvama čekali preglede nije stigla isprika. U međuvremenu javilo nam se još pacijenata iz iste Klinike koji su nam kazali kako se zgrada raspada već godinama i prije potresa te da nisu optimisti glede skorog rješavanja problema.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.