POTRES U IZMIRU

Spasio se u posljednji čas: 'Izletio sam trenutak prije nego što se zgrada urušila'

Foto: REUTERS
Potres pogodio Tursku
Foto: REUTERS
Potres pogodio Tursku
Foto: REUTERS
Potres pogodio Tursku
Foto: REUTERS
Potres pogodio Tursku
Foto: REUTERS
Potres pogodio Tursku
30.10.2020.
u 15:38
Snažan potres pogodio je egejsku obalu u Turskoj, sjeverno od grčkog otoka Sama nešto prije 13 sati po lokalnom vremenu.
Pogledaj originalni članak

Stravičan potres koji je pogodio Tursku i Grčku doveo je do urušavanja brojnih zgrada, a vijesti o ranjenima i poginulima govore o katastrofi koja je pogodila to područje. No, usprkos svemu lošem bilo je onih koji mogu današnji dan slaviti kao svoj drugi rođendan. Jedan od njih je i stanovnik Izmira Zeki Soysal. 

On se spasio u posljednjem trenutku tako što je izletio iz zgrade trenutak prije nego što se urušila. 

- U zgradi je bila jedna starija žena, no spasili smo je. Uspjela je izaći vani - kazao je za CNN i nadodao kako se upravo odvija spašavanje ljudi koji su ostali zarobljeni u ruševinama zgrade do. 

VIDEO: Potres jačine 7.0 pogodio je Grčku i Tursku: Ovo su prve snimke!

Podsjećamo, snažan potres pogodio je egejsku obalu u Turskoj, sjeverno od grčkog otoka Sama nešto prije 13 sati po lokalnom vremenu. Nakon prvog potresa, uslijedilo ih je još šest u magnitudama od 3,9 do 4,8 po Richteru.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
16:15 30.10.2020.

O jadni ljudi, nakon ove pandemije od korone, samo je još potres falio. Isti scenarij kao i u Zagrebu, samo još jače. Što se to dešava u ovoj 2020. godini, same nesreće u svijetu i kod nas.