ČEKA SE STRUČNI NALAZ

Socijalna radnica zadužena za malenu Nikoll ne vidi propust, više neće raditi s djecom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Nova Gradiška - Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Branko Madunić govori o slučaju pretučene djevojčice koja se u bolnici bori za zivot.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Nova Gradiška - Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Branko Madunić govori o slučaju pretučene djevojčice koja se u bolnici bori za zivot.
13.04.2021.
u 23:43
Štefica Karačić smatra da je svemu naštetilo i to što je Ministarstvo izašlo ranije sa svojim nalazom da je u Centru bilo nepravilnosti
Pogledaj originalni članak

Socijalna radnica koja je vodila slučaj malene Nikoll i donijela odluku o povratku u biološku obitelj ne smatra da je napravila propust.

- Današnjim razgovorom zapravo kolegica, kada smo se usmjerili na detalje nije i ne vidi da je napravila propust zbog kojeg se moglo pretpostaviti da će doći do ovakvog ishoda - rekla je Štefica Karačić, predsjednica Udruge socijalnih radnika za RTL Danas.

Stručni nalaz bit će gotov sljedeći tjedan. Karačić smatra da je svemu naštetilo i to što je Ministarstvo izašlo ranije sa svojim nalazom da je u Centru bilo nepravilnosti.

- Ja sam obavila razgovore sa svim stručnim djelatnicima i neće više raditi kolegica na odjelu za mlade, djecu i obitelj, bit će raspoređena na drugi odjel. I sama je to tražila, ali usuglasili smo se oko toga - kazala je pak v.d. ravnateljice Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Marija Jugović.

VIDEO Pogreb djevojčice Nikoll na gradskom groblju u Novoj Gradiški

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

CR
Crocirih
00:38 14.04.2021.

Da. Naravno. Nitko od njih neće odgovarati. Ništa drugo i nije bilo za očekivati.. Da se sjetimo: Dvogodišnje dijete je pet mjeseci pod nadzorom službe bilo maltretirano i na kraju ubijeno.

CR
crocro
06:36 14.04.2021.

Nema toga što se ne može opravdati. I kada je jasno vidljivo da se ne može obraniti neobranjivo, onda pukne grom i raznese gol tako da se ne može ustanoviti da li je lopta ušla tamo gdje je bio gol ili je otišla pokraj gola. Ovdje se čuda događaju, ništa nije predvidljivo i sve je moguće.

DU
Deleted user
05:15 14.04.2021.

Nadzor treba biti napravljen od neovisne struke o ne neke komore tj. kolege s posla.