STIGLA PROMJENA

Snijeg zabijelio Platak i Zavižan, čeka nas još oborina

Foto: Screenshot/Livecamcroatia
Snijeg zabijelio Platak i Zavižan, čeka nas još oborina
07.11.2017.
u 09:54
Sutra nas u unutrašnjosti čeka pretežno oblačno, ponegdje i maglovito vrijeme, uz povremenu kišu većinom u prvome dijelu dana.
Pogledaj originalni članak

Hrvatsku danas očekuje promjenljivo, u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno vrijeme. 

Povremeno kiša, većinom u Gorskome kotaru i Lici te osobito u Dalmaciji, uz izraženije pljuskove mjestimice obilnija. U prvome dijelu dana u gorju, uglavnom iznad 800 metara, mogući su susnježica i snijeg. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna, podno Velebita i orkanska bura, a drugdje jugo i jugozapadni vjetar. Vjetar u drugome dijelu dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 17, u središnjim i gorskim krajevima od 6 do 11°C, javlja DHMZ.

Prema podacima DHMZ-a, jutros je na Zavižanu zabilježeno i 9 centimetara snijega. A bijele pahulje padale su i na Platku koji se zabijelio. Snijeg na Platku padao je i ranije, točnije 19. rujna.

Sutra nas u unutrašnjosti očekuje pretežno oblačno, ponegdje i maglovito vrijeme, uz povremenu kišu većinom u prvome dijelu dana. Na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, posebice poslijepodne. Ponegdje će biti kiše, poglavito u Dalmaciji, a na krajnjem jugu moguća je i obilnija kiša. Vjetar većinom slab, u središnjim područjima ponegdje umjeren sjeverni, a u istočnim istočni pa jugoistočni vjetar. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, na krajnjem jugu i jako, a u noći i ujutro na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će i bura. Temperatura zraka između 7 i 12°C, u gorju ujutro i malo niža. Na Jadranu najniža jutarnja od 7 do 12, a najviša dnevna 13 do 17°C.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.