Štrajk

Slovenija: Nastavak štrajka, višesatna čekanja na granici

Foto: Robert Anić/Pixsell
Slovenija: Nastavak štrajka, višesatna čekanja na granici
28.09.2010.
u 07:51
Slovenski premijer Borut Pahor jučer je najavio sastanak predstavnika vlade i sindikata koji bi se trebao održati danas.
Pogledaj originalni članak

Štrajk radnika u javnim službama u Sloveniji koji je započeo jučer nastavlja se i danas.

Kako javljaju slovenski mediji, štrajk su danas podržali i djelatnici slovenske vojske, a od jučer su u štrajku djelatnici policije, veterinarske službe, kulturni djelatnici, vatrogasci, socijalni radnici, zaposleni u zdravstvu, zaposlenici upravnih službi te djelatnici na nacionalnoj televiziji.

Prema posljednjim informacijama slovenskog centra za prometne informacije, na ulazak i izlazak iz Slovenije u teretnom prometu čeka se i do 8 sati, dok se u putničkom prometu zasad ne čeka dulje od pola sata, no s povećanjem intenziteta prometa očekuju se višesatna čekanja. 

Slovenski premijer Borut Pahor jučer je najavio sastanak predstavnika vlade i sindikata koji bi se trebao održati danas.

Procjenjuje se da je u štrajku oko 80.000 ljudi.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DS
dstima31
08:32 28.09.2010.

Kada čemo mi tako štrajkat!!!!kada

DS
dstima31
08:35 28.09.2010.

E da evo i odgovora sjetio sam se NIKADA!!!!! nečemo štrajkat ko Slovenci nikada jer smo korumpirani i lako nas se kupi evo primjera. 1.Kumst,2.Knežević.3.Matijašević....i nebih dalje to su naši vrli sindikalisti....

OB
-obrisani-
08:14 28.09.2010.

Bravo Slovenci! Lijepo ste nam pokazali kako se to radi, kako se daje podrska i sto znaci biti solidaran. Svaka cast.