KARLOVAC

Skinuta točka o koncesiji za sklonište za pse stanici iz Pokupskog Cerja

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
gradsko vijeće karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
gradsko vijeće karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
gradsko vijeće karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
gradsko vijeće karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
gradsko vijeće karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
gradsko vijeće karlovac
28.09.2016.
u 13:15
Marina Novaković Matanić: Zalažemo se da Karlovac dobile no kill azil za pse u kojemu će psi čekati svoje udomitelje bez straha da će biti eutanazirani
Pogledaj originalni članak

Damir Mandić, predsjednik Gradskog vijeća Karlovca skinuo je s dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća točku po kojoj je Grad Karlovac kao najjeftinijeg ponuđača trebao za poslove Skloništa za životinje u Utinji izabrati Veterinarsku stanicu Pokupsko Cerje.

- Čekamo dodatna mišljenja Agencije za tržišno natjecanje i Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinarstvo kako bismo mogli odlučiti što dalje, a da Grad ne dobije tužbu - pojasnio je Mandić. Svi su vijećnici jednoglasno podržali prijedlog predsjednika Vijeća, a Marina Novaković Matanić, potpredsjednica Gradskog vijeća iz redova SDP-a, kazala je kako do ovog nije niti trebalo doći da se na vrijeme, još u siječnju, počelo razgovarati o ovom problemu. Dodala je i da je ona prije par tjedana tražila da se točka skine s dnevnog reda Vijeća, ali je tada nisu poslušali.

- Potrebno je provesti javnu raspravu o tom problemu, a mi se zalažemo da Karlovac dobile no kill azil za pse u kojemu će psi čekati svoje udomitelje bez straha da će biti eutanazirani. To su važne, javne stvari i nije mi jasno da je gradonačelnik na sastanku za zaštitarima životinja zabranio da oni iznose svoja mišljenja i stavove medijima nakon sastanka. Osim toga, zasmetalo me i što je pročelnica Andrea Vrbanek na sastancima spominjala medijske natpise i kritike na rad tvrtke koja sada brine o skloništu za pse u Utinji, iako, u vrijeme kada su članci pisani, Grad nije poduzeo ništa da nešto napravi, odnosno uvjeravali ste nas da je vaš nadzor pokazao da nepravilnosti u Utinji nema - kazala je M. Novaković Matanić.

Gradonačelnik Damir Jelić kazao je kako mu je žao što se o toj temi njenu nitko prije ovog natječaja nije obratio kako bi se dogovorili, te da su sada došli pred zid.

- U interesu je Grada da pričekamo dodatna pojašnjena nadležnih, i onda ćemo postupiti po zakonu, jer ne želimo sudske tužbu koju bismo mogli izgubiti. Osim toga, ja nikome ništa nisam, niti mogu zabraniti da iznosi u javnost,. Samo sam sugerirao da pričekamo sva dodatna pojašnjenja kako bismo imali cjelovitu sliku o problemu - dodao je Damir Jelić.

>> Sklonište za životinje Pokupsko Cerje više neće zbrinjavati pse iz Velike Gorice

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.