Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijena im žalba

Sklonište za životinje Pokupsko Cerje više neće zbrinjavati pse iz Velike Gorice

Pokupsko Cerje
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/7
13.11.2015.
u 20:59

Državna komisija za provjeru postupka javne nabave potvrdila da je Grad odluku donio poštivajući sva pravila, volonteri čekaju preseljene pasa i poziv iz Grada

Sklonište za životinje Pokupsko Cerje više neće zbrinjavati napuštene pse s područja Grada Velike Gorice. Jasno je to nakon što je Državnja komisija za provjeru postupka javne nabave odbila njihovu žalbu.

Sklonište se, naime, žalilo na odluku Grada da u novom natječaju za usluge zbrinjavanja životinja posao povjeri, neslužbeno doznajemo, Veterinarskoj stanici Sisak. Njihova ponuda ocijenjena je kao najpovoljnija, a komisija je svojom odlukom potvrdila da je cijeli postupak pravilno proveden, odnosno da je odabran ponuđač koji ispunjava sve uvjete.

Čekaju rješenje

Na pitanje kako dalje, je li potpisan ugovor, što će biti sa psima i hoće li se poštivati želja građana Velike Gorice, koji su se izjasnili da ne žele ubijanje zdravih životinja, pitali smo Grad. O tome, ali i o najavljenoj suradnji s Udrugom 60+ i gradnji gradskog skloništa, što je gradonačelnik Dražen Barišić najavio još u srpnju, iz ureda gradonačelnika ogovaraju:

- Dok Grad Velika Gorica ne dobije rješenje Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, nije moguće sklapati ugovor niti postupati po tom pitanju. Vezano uz suradnju s udrugom 60+, Grad i Udruga dogovorili su sastanke i nastavak daljnjih koraka nakon rješavanja prethodnog pitanja.

Foto: Robert Demo

Volonteri zadovoljni

U Udruzi potvrđuju da su zadovoljni i da čekaju poziv iz Grada, jer su razgovor s gradonačelnikom tražili i prije nego su doznali da je Komisija odbila žalbu Pokupskog Cerja.

- Svakako ćemo postaviti pitanje preseljenja pasa u sklonište Veterinarske stanice Sisak, no i dalje ističemo da su nama bitni psi, bez obzira gdje oni bili. To znači da ćemo se i dalje boriti za one koji ostaju u Pokupskom Cerju, a koji nisu iz Velike Gorice – rekla nam je Željka Štor, predsjednica Udruge. Dodala je kako se nada da će i drugi gradovi koji imaju ugovor s Pokupskim Cerjem uvidjeti da tamo psima nije dobro.

- Nadamo se dobroj suradnji sa Siskom, ugovor koji će predložiti Grad napravljen je u suradnji s nama i nema ubijanja životinja. A mi ćemo pomoći u brizi za pse, slikat ćemo ih, oglašavati. Jer glavni nam je cilj njihovo udomljavanje i suradnja s udomiteljima, a ne da se s njima radi cirkus kao u Pokupskom Cerju – ističe Ž. Štor.

Dodaje kako se i za Sisak vežu neke ružne priče iz prošlosti, no da je sadašnjost u tom skloništu potpuno druga priča. Volonteri će, kaže, napraviti sve kako bi psima bilo što bolje dok se ne udome.

<<velikogoricani-traze-da-se-zaustavi-ubijane-pasa-u-sklonistu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije