Skijalište Vučići

Skijanje, škola, utrke i ove su zime besplatni u Ogulinu

Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
Skijanje, škola, utrke i ove su zime besplatni u Ogulinu
27.11.2014.
u 12:19
Staza udaljena 1,5 kilometra od samog središta Ogulina jedina je u gorskoj Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Vrijedni članovi Skijaškog kluba Ogulin i ove godine spremno dočekuju novu sezonu na skijalištu Vučići. Nakon što su prošle godine nabavili ratrak za pripremu staze i profesionalnu vučnicu, ove godine vlastitim sredstvima kupili su još jednu modernu vučnicu.

Entuzijazam članova

Ona je montirana u nastavku staze Kuti, tako da je sad skijalište pokriveno od starta do vrha sa vučnicama. Time su vrijedni Ogulinci ne samo osigurali bolje uvjete za sve posjetitelje staze, nego i zadržali prestižnu titulu jedinog uređenog skijališta u gorskom dijelu Hrvatske.

–Skijalište je u potpunosti pokošeno i uređeno pa spremno očekuje sezonu. Vučnice i ratrak su servisirani. To možemo izdvojiti kao ogledni primjer kako se odnosimo prema vlastitoj opremi profesionalno i s odgovornošću.

Od noviteta možemo se pohvaliti s elementima za snježni park kojeg planiramo postaviti na skijalištu, u suradnji s Snowboard klubom Ogulin – rekao je Neven Tešić iz SK Ogulin, te naglasio:

–Skijalište se i dalje gradi i radi isključivo na bazi volonterizma i entuzijazma članova, kako od izvođenja svih radova, tako i do financiranja. Skijanje će i dalje biti besplatno za sve posjetitelje, te se nadamo da će nas nagraditi s nekom donacijom za sav naš trud.

Od značajnih događaja već sada možemo najaviti razna skijaška natjecanja od slalom i veleslalom utrka. Za održavanje utrka smo nabavili profesionalnu opremu uključujući zglobna vrata i mjerač vremena.

Bit će tu i freestyle i turno utrka, škola skijanja i drugo, a to sve samo kilometar i pol udaljeno od središta Ogulina – zaključio je Tešić.

Na skijalištu Vučići tako se danas nalaze dvije skijaške staze. Staza Kuti duljine je 400, a ona manja i znatno manje zahtjevna imena Njivica, nalazi se nadomak ciljne linije i ukupne dužine je 100 metara.

Zabava i za najmlađe

Očekuje se kako će se tamo uglavnom zabavljati najmlađi skijaši.

U skijaškom klubu Ogulin iznimno su zadovoljni svime što su učinili tijekom poslijednjih godina. Naglašavaju kako su, s obzirom da su osnovani u ožujku 2011., među najmlađim sportskim udrugama grada Ogulina.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.