prebačen u bolnicu

Sirijski Kurd zapalio se ispred sjedišta UNHCR-a u Ženevi

Foto: Reuters/PIXSELL
Sirijski Kurd zapalio se ispred sjedišta UNHCR-a u Ženevi
23.10.2019.
u 14:51
S obzirom na njegovo stanje, nije ga bilo moguće pitati o njegovu motivu, ali možemo zamisliti da je to bila politička situacija, rekao je glasnogovornik policije u Ženevi
Pogledaj originalni članak

Sirijski Kurd u dobi od tridesetak godina zapalio se danas ispred sjedišta UNHCR-a u Ženevi i brzo je helikopterom prebačen u bolnicu, objavila je policija. Kurd, koji ima boravište u Njemačkoj, prebačen je u bolnicu u Lausanni.

"S obzirom na njegovo stanje, nije ga bilo moguće pitati o njegovu motivu, ali možemo zamisliti da je to bila politička situacija", rekao je glasnogovornik policije u Ženevi.

Turska vojska pokrenula je 9. listopada ofenzivu na sjeveru Sirije kako bi potisnula kurdske milicije iz pograničnog područja i uspostavila sigurnosnu zonu. Rusija i Turska postigle su u utorak dogovor pozivajući na povlačenje kurdskih Postrojbi narodne zaštite (YPG) sa sjeveroistočne sirijske granice s Turskom.

Glasnogovornik UNHCR-a izrazio je žaljenje i šokiranost zbog incidenta. Muškarac se zapalio i pokušao ući u zgradu UNHCR-a, ali su intervenirali zaštitari i hitna služba i ugasili vatru

Zgrada UNHCR-a nalazi se preko puta skloništa za tražitelje azila, uključujući sirijske Kurde.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.