Obama ugrožen?

Sigurnosni propust: 'Nepozvani gost' preskočio ogradu Bijele kuće

Foto: Youtube Screenshot
Bijela kuća,uljez
23.10.2014.
u 07:47
Novi incident dogodio se pet tjedana nakon što je Omar Gonzales (42) također preskočio ogradu Bijele kuće te, oboružan nožem, provalio u Istočnu sobu predsjedničke rezidencije
Pogledaj originalni članak

Još jedan sigurnosni propust jučer je privremeno zatvorio rezidenciju američkog predsjednika Baracka Obame u Washingtonu. Ovoga puta uljez je u 19.16 sati preskočio ogradu i pokušao ući u Bijelu kuću, piše Guardian. Uhvatili su ga tajni agenti sa psima na travnjaku sjeverne strane imanja i potom ga zatvorili.

Novi incident dogodio se pet tjedana nakon što je 19. rujna Omar Gonzales (42) također preskočio ogradu Bijele kuće te, oboružan nožem, provalio u Istočnu sobu predsjedničke rezidencije. Zbog tog je propusta ravnateljica sigurnosnih službi Julia Pierson podnijela ostavku.

Nakon jučerašnjeg privođenja novog prijestupnika, Ministarstvo domovinske sigurnosti priopćilo je njegov identitet. Riječ je o 23-godišnjem muškarcu iz Marylanda. Njegovo ime je Dominic Adesanya i protiv njega je podignuta optužnica. Iako nije nosio oružje, odupirao se uhićenju u kojem su ozlijeđena dva policijska psa. Njima je pružena veterinarska pomoć.

>>Dramatičan Obamin govor HTV tretira kao kad se okote pande

>>Evakuirana Bijela kuća, uljez preskočio ogradu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.