prosvjed

Šest dana štrajkaju glađu u zatvoru u Požegi

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Šest dana štrajkaju glađu u zatvoru u Požegi
16.07.2015.
u 08:30
Traže i češće tuširanje, prozračivanje ćelija i postavljanje sprava za vježbanje
Pogledaj originalni članak

Zatvorenici u požeškoj kaznionici, njih 14, već šest dana štrajkaju glađu. Kako neslužbeno doznajemo, smatraju da će nakon spajanja kaznionice i istražnog zatvora doći do pogoršanja smještajnih kapaciteta i njihova tretmana. Iz Ministarstva pravosuđa odgovorili su nam kako pripremljenu zatvorsku hranu od 11. srpnja odbija 14 od ukupno 269 zatvorenika, odnosno njih 5,17 posto. Dodaju da se zatvorenici koji odbijaju hranu nalaze pod liječničkim nadzorom i upoznati su da ovim postupcima ugrožavaju svoje zdravlje i život. Upravitelj Antonio Čirko kaže da sigurnost zatvorenika nije ugrožena i kako se njihove pritužbe ne odnose na integraciju kaznionice i zatvora, već na kvalitetu i količinu hrane.

Traže i češće tuširanje, prozračivanje ćelija i postavljanje sprava za vježbanje. Ovo nije prvi štrajk u požeškom zatvoru. Prije pet godina zatvorenice su odbijale jesti nezadovoljne tretmanom, prenapučenošću i lošom hranom

>> Požega je jedini grad koji ima jedinstven zatvorski sustav

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SI
sivonja2
11:16 16.07.2015.

Sto misle oti zatvorenici da trebaju imati hotele di ce biti zatvoreni Pa svuda u svijetu zatvori sto imaju to je sve predvidjeno za robijase, nema se sto posebno trazit