ultimatum vlastima

Separatisti u Donjecku vojsci: Povucite se ili ćemo sve uništiti i zapaliti

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Donjeck vojska
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Donjeck vojska
15.05.2014.
u 14:44
Paravojne snage u Donjecku ukrajinskoj vojsci i vlastima postavile ultimatum da se u roku 24 sata maknu iz te regije ili će ih oni maknuti na silu
Pogledaj originalni članak

Separatisti u istočnoukrajinskom gradu Donjecku postavili su državnim vlastima u Kijevu ultimatum, kojim traže da se ukrajinska vojska povuče iz regije u roku 24 sata. U protivnom, pišu, te će položaje oni osvojiti silom, prenosi RT.

– Ako se oklopna vozila ne povuku, a barikade i punktovi takozvanih legitimnih vlasti se ne maknu, imat ćemo dovoljno snage i sredstava da sve uništimo i zapalimo. Obnoviteljske i saboterske grupe spremne su na djelovanje – izrekao je Sergej Zdriljuk, zamjenik zapovjednika autonomaške "milicije" u Donbasu.

– Dajem vam 24 sata da povučete sve snage i trupe – dodao je. U toj je regiji, blizu Kramatorska, u nedjelju iz zasjede ubijeno šest ukrajinskih vojnika, počinitelji su bili upravo proruski separatisti.

Na nedjeljnom "referendumu" u Donjeckoj oblasti gotovo se 90 posto stanovnika izjasnilo za političku neovisnost o Kijevu, nakon čega se "Narodna Republika Donjeck" proglasila suverenom državom i tražila Moskvu da je primi u Rusiju.

>>Vođa samoproglašene 'Narodne Republike Donjeck' traži pripojenje Rusiji

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 51

SE
selbivoje
15:32 15.05.2014.

slava ukrajini

KI
Kissinger
15:51 15.05.2014.

taj izričaj mi je nešto poznat-lako je zapaliti i uništiti, kad će te nešto korisno napraviti.od bena nebi neg bene kusti irac i na majdanu i na istoku.heba vas onaj tko vas posijao.

Avatar Urban Fox
Urban Fox
16:26 15.05.2014.

za novinare jutarnjeg da više ne pišu besmislice: u istočnoj ukrajini živi oko 35% rusa ili proruski nastrojenih ukrajinaca, a od tog broja na njihov referendum je izašlo 90 % birača, znači 65% ukrajinaca koji tamo žive nije glasalo niti im je to bilo dozvoljeno, nije mi jasno od kuda vi dobivate informacije, možda direktno od putina?