za dva mjeseca

Senat Sveučilišta traži da se rasprava o nacrtu zakona produlji

Foto: PIXSELL
Senat Sveučilišta traži da se rasprava o nacrtu zakona produlji
18.04.2012.
u 17:35
Senat drži da predlagatelj zakona iz njega treba izostaviti bitne dijelove kao što je financiranje sveučilišta sve dok se ne izradi strategija visokog obrazovanaj i znanosti RH.
Pogledaj originalni članak

Senat Sveučilišta u Zagrebu predložio je na sjednici u utorak da se rok za javnu raspravu o nacrtu prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju produlji na dva mjeseca ako predlagatelj ne izuzme dio koji se odnosi na financiranje sveučilišta, prenosi HRT.

Rektor Aleksa Bjeliš i prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju Ksenija Turković predstavili su pet jednoglasnih zaključaka koji su doneseni na sjednici Senata nakon rasprave o zakonskom prijedlogu. Senat drži da predlagatelj zakona iz njega treba izostaviti bitne dijelove kao što je financiranje sveučilišta sve dok se ne izradi strategija visokog obrazovanja i znanosti RH.

Turković je istaknula da je riječ samo o općim primjedbama o kojima će se raspraviti na sljedećoj sjednici Senata koja će se održati za tjedan dana. Dodala je da će na nju biti pozvan i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.