Poljoprivreda

Seljaci traže PDV između 5 i 10% i hitne poticaje

Foto: 'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
Seljaci traže PDV između 5 i 10% i hitne poticaje
28.12.2011.
u 20:22
Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore traže da se PDV na poljoprivredne proizvode spusti na stope kakve vrijede i u EU.
Pogledaj originalni članak

Samo nekoliko dana nakon imenovanja Tihomira Jakovine za novog ministra poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna komora zatražila je hitan sastanak s njim kako bi obrazložila zahtjeve seljaka novoj vladi.

– Nekoliko je pitanja koje treba riješiti. Prije svega, najavljuje se povećanje PDV-a, a to bi uništilo poljoprivrednu proizvodnju. Tražimo da se PDV na poljoprivredne proizvode spusti na stopu između 5 i 10 posto, kakve vrijede i u EU – rekao je na tiskovnoj konferenciji u Novoj Gradiški predsjednik komore Darko Grivičić. Komora, ali i udruge seljaka, traže i da se poticaj za 2011., koji bi prema zakonu trebao biti isplaćen do 30. lipnja isplate čim prije kako bi se ratari mogli pripremiti za sjetvu.

– Čuo sam se s novim ministrom i dogovoreno je da ćemo se naći početkom iduće godine. Kao komora dajemo mu i punu podršku u najavljenoj borbi protiv uvozničkog lobija - rekao je Grivičić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
21:10 28.12.2011.

Pa današnji ministar je vodio prosvjede,te ih organizirao u seljačkoj borbi.....Dati će on...dati.Lako je laprdati kad o ničemu ne odlućuješ.Sada će se vidjeti da li su prosvjedi uspjeli ili ne.

VI
vidum
21:21 28.12.2011.

Živim u gradu. Voćnjak mi je 20 km dalje .Imam registrirano OPG samo za to da mi policija ne pravi probleme ako me zatekne s robom na cesti .Poticaja sam se odrekao , žiro račun nemam , gorivo plaćam po normalnoj cijeni .Danas sam od jutra do mraka prskao ručnom leđnom prskalicom . ODdržave tražim samo to da me ostavi na miru .A, nekima nikad dosta!

ZM
zmaj5
20:47 28.12.2011.

Ma svaka vama čast gospodo seljaci,ali vama smanjiti PDV,turizmu,a nas ostale ko šiša.Opet ste počeli sa ucjenama kao i kada su bili oni prošli.pa dokle poticaji i ostala sr...nja,pa i mi ostali bi neke poticaje,ova zemlja je stvarno začarana