VELIKA POTRAGA

Šef splitskog HGSS-a o potrazi na Perućkom jezeru: 'Ne gubimo nadu, imamo novu strategiju'

Foto: Pixsell/Nestali.hr
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
22.09.2021.
u 10:11
Mladić je roditeljima navodno kazao kako želi preplivati od obale do obale na Perućkom jezeru premda nije bio vrsni plivač. Roditelji su ga od toga, doznajemo od upućenih, odgovarali, međutim nije ih poslušao.
Pogledaj originalni članak

Prošla su puna dva dana otkako pripadnici HGSS-a, niz volontera te ronioci specijalne policije tragaju za nestalim 24-godišnjakom Dominikom Branimirom Bilobrkom iz Obrovca Sinjskog na području Perućkog jezera. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U srijedu smo kontaktirali pročelnika splitskog HGSS-a Darka Gavrića koji nam je kazao nove pojedinosti o potrazi.

"Jedini trag koji za sada imamo jest odjeća mladića pronađena na obali jezera. Sve snage preusmjerili smo sada na tu lokaciju te smo se fokusirali na krug od 200 metara od traga. Tu ćemo danas početi detaljno češljati teren u nadi da ćemo pronaći živog mladića ili neki novi trag koji bi nam rasvijetlio njegov nestanak. Na terenu su, uz 30 HGSS-ovaca, i ronioci specijalne policije koji su se koristili dronovima s termalnim kamerama, na terenu su psi tragači, a očekujemo ubrzo i pomoć Hrvatske ratne mornarice", kazao je Gavrić za Večernji list. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pročelnik je dodao kako spasioci još nisu izgubili nadu da će mladića pronaći živoga.

"Ne smijemo gubiti nadu, bilo je situacija u prošlosti kada bismo tragali i po četiri dana za osobom pa bi osoba bila pronađena živa. Ovoj potrazi pristupamo sa srcem i entuzijazmom. Riječ je o našem domaćem dečku, poznajem njegove roditelje, želimo spasiti mladi život", kaže Gavrić dodavši kako je Bilobrkova obitelj poštena i skromna, a da je nestali mladić bio izuzetno pristojan te se bavio nizom fizičkih aktivnosti.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Mladić je roditeljima navodno kazao kako želi preplivati od obale do obale Perućkog jezera premda nije vrsni plivač. Roditelji su ga od toga, doznajemo od upućenih, odgovarali. Međutim, nije ih poslušao. 

"Dečko je iznimno fizički utreniran, bavio se planinarenjem i raznim hobijima. Fizički i mentalno je potpuno zdrav, ali treba imati na umu da plivanje u moru i u jezeru nije isto. Plivanje u slatkoj vodi tjelesno je zahtjevnije, što je možda i utjecalo na kritičnu zgodu", kaže Gavrić.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.