ČETVRTA PRESUDA

Šef županijskog SDP-a oslobođen za lažne putne naloge otprije 17 godina

Foto: Robert Mihaljević
Foto: Robert Mihaljević
16.09.2019.
u 17:22
Čelnika županijskog SDP-a Mladena Kešera i direktora Turističke zajednice općine Marijana Kepu teretilo se za krivotvorenje putnih naloga
Pogledaj originalni članak

Čelnik županijskog SDP-a i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer oslobođen je optužbe za lažne putne naloge, presudio je u ponedjeljak Općinski sud u Koprivnici.

Njega i bivšeg predsjednika Turističke zajednice Kalnika Marijana Kepu teretilo se da su krivotvorenim putnim nalozima za više osoba tijekom 2003. i 2004. godine s računa TZ-a isplatili ukupno 17.200 kuna. Sud smatra da kazneno djelo nije dokazano, a Općinsko državno odvjetništvo žalit će se na nepravomoćnu presudu.

S obzirom na to da se cijeli postupak vuče već 16 godina, zastara nastupa iduće godine. Nalozi su se ispisivali za ukupno 25 službenih putovanja u Makarsku, Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Sisak, Varaždin i druge gradove.

To je već četvrta nepravomoćna presuda u aferi lažnih putnih naloga. Optuženici su dosad dvaput proglašavani krivima, a jednom oslobađani, ali presude je viši sud ukidao i vraćao na početak.

Kešer je u svojoj obrani upozorio kako je riječ o montiranom procesu koji traje 17 godina, a kaže kako mu je sve smjestio tadašnji državni odvjetnik u Križevcima.

-Sve je počelo kad nisam htio zaposliti suprugu državnog odvjetnika u općinsku službu. Tada je počeo moj progon. Ja sam zbog toga podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg tužitelja u Križevcima i postupak je tada vodila županijska državna odvjetnica u Koprivnici - ustvrdio je Kešer u svojoj obrani.

Dodaje kako se njega teretilo za otprilike 15 putnih naloga, ali tijekom postupka dokazao je da su službena putovanja doista bila obavljena.

Marijan Kepa u to je vrijeme obavljao funkciju direktora Turističke zajednice Kalnik, a Kešer je bio općinski načelnik i predsjednik Nadzornog odbora Turističke zajednice.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
17:30 16.09.2019.

Ne bih komentirao slucaj i eventualnu krivicu jer ne znam nista o slucaju, no brale moj, drzavno odvjetnistvo 17 (sedamnaest) godina vuce slucaj bez konkretnih dokaza?

HD
HDZSDP
17:33 16.09.2019.

17 godina!!!!! Pravosuđe po mjeri HDZSDP-a. Pametnome dosta.