problemi u koaliciji

SDSS očekuje Miloševićevo imenovanje, ali ne žele ga neki iz HDZ-a

Foto: Borna Filić/PIXSELL
SDSS očekuje Miloševićevo imenovanje, ali ne žele ga neki iz HDZ-a
17.07.2019.
u 13:05
Iz izvora bliskih vodstvu Sabora moglo se čuti da je jedan od uzroka takvoj neizvjesnosti i to što još nisu sigurni kako će se u glasovanju postaviti HDZ-ov koalicijski partner SDSS
Pogledaj originalni članak

Kada će se održati izvanredna sjednica Sabora na kojoj bi se trebala potvrditi Plenkovićeva rekonstrukcija Vlade, jučer nitko sa sigurnošću nije mogao reći. Iz izvora bliskih vodstvu Sabora moglo se čuti da je jedan od uzroka takvoj neizvjesnosti i to što još nisu sigurni kako će se u glasovanju postaviti HDZ-ov koalicijski partner SDSS.

U toj su stranci nezadovoljni što HDZ nije ispoštovao dogovor po kojem je u Programsko vijeće HRT-a trebao biti izabran njihov kandidat Saša Milošević. U tajnom glasovanju njegovo su ime zaokružila samo 54 zastupnika, a za imenovanje ih je potrebno 76.

Glasovanje je pokazalo da Miloševića nisu podržali ni neki zastupnici HDZ-a, odnosno da Plenković ne kontrolira do kraja Klub HDZ-a. “Stariji” partner imat će još jednu priliku da dokaže odanost koalicijskom partneru jer će se glasovanje ponoviti, no budući da je tajno, pitanje je može li Plenković stranci Milorada Pupovca jamčiti da će njihov kandidat proći i iz drugog pokušaja.

Kako će SDSS reagirati ne ispoštuje li se dogovor i hoće li time uvjetovati podršku rekonstrukciji, jučer iz te stranke nisu jednoznačno odgovarali.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
13:07 17.07.2019.

Saša Milošević - Srbin

Avatar VinkoL
VinkoL
13:35 17.07.2019.

Ma kaj god, pa srbijance ne zanima uhljebljivanje, njima je jedini cilj prosperitet drage im otadžbine Republike Hrvatske, nikakve funkcije, bogaćenja... ne bi to pupavac dozvolil, jok.

MO
moškov
13:39 17.07.2019.

milosevic je ne za programsko vijece .....on je za generalnog direktora hrt idealan kandidat...vrstan novinar ...hrvatski domoljub ...i nisu mi jasni hdzejci koji glasuju kontra ovog velikog hrvatskog novinara i domoljuba....itd