U Požeškoj županiji

SDP traži povrat vijećničkih mandata od bivših članova

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
SDP traži povrat vijećničkih mandata od bivših članova
15.11.2018.
u 18:25
Uz priopćenje, medijima je proslijeđen i popis onih koji bi ovu molbu trebali uslišati, a na čijem čelu je nekadašnji stranački prvak, saborski zastupnik Zdravko Ronko
Pogledaj originalni članak

Predsjedništvo SDP-a Požeško-slavonske županije zatražilo je povrat mandata od nekadašnjih stranačkih perjanica, a sada bivših članova. Na ovaj su se korak odlučili nakon što su uvidom u evidenciju članova utvrdili da je od 15. svibnja do 24. listopada ove godine iz požeško-slavonskog SDP-a istupilo 57 članova.

U jedinicama lokalne samouprave na području ove županije SDP trenutno ima 19 vijećnika, pri čemu je nemali broj onih koji su istupili iz stranke, a koji su zadržali vijećničke mandate, odnosno koji su prema mišljenju stranke "mandate oteli stranci i biračima koji su im dali svoj glas".

- Budući da HDZ čvrsto drži vlast u županiji i nisu mu potrebni prebjezi, razlog za izlazak iz stranke vijećnika i zadržavanje mandata nikako ne može biti moralna akrobatika Zdravka Ronka, koji je spiritus movens izlazaka iz stranke, prema kojoj je on izašao iz stranke kako SDP ne bi koalirao s HDZ-om, a on će sam koalirati s HDZ-om kako bi to onemogućio samom SDP-u - ističu požeško-slavonski SDP-ovci.

>> Pogledajte videokomentar naše novinarke Petre Maretić Žonje o SDP-u

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

JU
jurajuric118
18:47 15.11.2018.

komunistička posla...

JO
jocoudriga
07:26 16.11.2018.

Ronko bruko jedna...idi u mirovinu i čuvaj unučad ako imaš imalo srama.

AE
Aedes2017
18:59 15.11.2018.

Ronko je bio gospodin .Što ga je natjeralo na suradnju s hdz ološem ?Poradi zrele starosti..nema drugih objasnivih razloga .