Kolumna

SDP sustavno radi na tome da uništi sam sebe

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zoran Milanović i Davor Bernardić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Davor Bernardić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Mirando Mrsić i Davor Bernardić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Bernardić
29.06.2017.
u 16:05
Ne bi se Ivan Vrdoljak politički “samoubio” da je vidio ikakvu šansu u Davoru Bernardiću
Pogledaj originalni članak

Iz dana u dan SDP pokazuje neviđenu sposobnost samouništenja. Iako je od parlamentarnih izbora, na kojima su sa Zoranom Milanovićem uspjeli izgubiti vlast nakon najgore Vlade HDZ-a i Mosta koju hrvatska pamti, prošlo devet mjeseci, a od izbora Davora Bernardića pola godine, SDP-ovci se i dalje isključivo i jedino bave sami sobom.

Da je SDP u totalnom rasulu, najbolje su vidjeli HNS-ovci, najveći klijentelisti na političkoj sceni, pa su iz crvenog zagrljaja koji im je jedino mogao jamčiti dugu i postojanu oporbu, pobjegli u zagrljaj premijeru Andreju Plenkoviću i spasili ga od gubitka vlasti i novih izbora.

Upravo je krajnje oslabljen i pogubljen SDP odgovoran što je HDZ u redovima oporbe uspio pronaći novog koalicijskog partnera. Ne bi ni Ivan Vrdoljak izveo političko samoubojstvo, podijelio stranku i otrčao HDZ-u da je vidio ikakvu šansu da s Bernardićem uskoro može doći do vlasti.

Mogu se SDP-ovci duriti koliko hoće, mogu i plakati za Titovim trgom, ali oni su svojim frakcijskim sukobima i bezličnim predsjednikom omogućili mnoge dosad nezamislive političke akrobacije. SDP-ovci su do neki dan bjesomučno napadali Bernardića, a sad je on metodama koje SDP voli pripisivati HDZ-u krenuo u obračun sa svojim najvećim kritičarima – Milankom Opačić i Mirandom Mrsićem.

Iako mu je odluka o njihovim smjenama sa saborskih pozicija na Klubu SDP-a prošla za dlaku, taj je unutarstranački rat samo pokazao koliko je SDP podijeljen. SDP-ovi zastupnici podijelili su se napola oko Opačić-Mrsićeve smjene, i to je poražavajuća slikaSDP-a.

Umjesto da oporba nudi rješenja oko kurikularne reforme, da HDZ proziva za promjene stavova nakon promjene partnera u Vladi, SDP se iscrpljuje u stranačkim borbama sve dok ne postanu stranka od 10 posto.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

KA
kacavenda
16:45 29.06.2017.

El bahati ih razvalio, nepovratno

DU
Deleted user
16:22 29.06.2017.

A koga to jos zanima na cemu SDP radi.Sada je HDZ na vlasti i hocemo pozitivne rezultate.To narod zanima , zapisite si to iza uha.

Avatar juricamesko
juricamesko
16:41 29.06.2017.

nece biti mnogo onih koji ce za tim zaplakati.