Kašnjenje s izvješćima

SDP kažnjen sa 614 tisuća kn, ali mu i vraćeno lani oduzetih 5 milijuna kn

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
SDP kažnjen sa 614 tisuća kn, ali mu i vraćeno lani oduzetih 5 milijuna kn
28.05.2014.
u 17:21
Donošenje ovih odluka predsjednik Odbora za Ustav Peđa Grbin otvorio je tvrdnjom kako prelaze na točku "koja je već prešla u godišnju rutinu, a to je kažnjavanje SDP-a zbog pogreški u izvješću".
Pogledaj originalni članak

Saborski Odbor za Ustav kaznio je danas SDP sa 614 tisuća kuna zbog kašnjenja s predajom godišnjeg financijskog izvješća, ali i "vratio" pet milijuna kuna koji su toj stranci uskraćeni lani zbog sličnog prekršaja.

Naime, budući da je Ustavni sud procijenio da zakonom propisana sankcija nije razmjerna počinjenom prijestupu, SDP je ipak dobio natrag pet milijuna kojim je lani platio kašnjenje objave financijskog izvještaja na svojim web stranicama. Ni ove godine nije naučio lekciju, pa izvješće nije na vrijeme poslao DIP-u, pa je dobio kaznu, ipak značajno manju ili, kako bi Ustavni sud ocijenio, primjereniju počinjenom djelu.

Kažnjavanje SDP-a je rutina

Kazne za kašnjenje s prošlogodišnjim izvješćem dobili su i Bošnjačka demokratska stranka (64 tisuća kuna), nezavisni Vladimir Bilek (13 tisuća kuna), Veljko Kajtazi (12 tisuća kuna) i Furio Radin (16 tisuća kuna). Osim SDP-a kojem je vraćen novac za kašnjenje s objavom izvješća za 2012. godinu, povrat novca će dobiti Vladimir Bilek, Furio Radin te Hrvatska stranka umirovljenika.

Donošenje ovih odluka predsjednik Odbora za Ustav Peđa Grbin otvorio je tvrdnjom kako prelaze na točku "koja je već prešla u godišnju rutinu, a to je kažnjavanje SDP-a zbog pogreški u izvješću", a njegova kolegica Ingrid Antičević Marinović dodala je da je riječ o mjeri samokažnjavanja.

>>SDP bez 610.000 kuna zbog kašnjenja s financijskim izvješćem

>>Milanović ljutit zbog skupe sramote SDP-a

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
18:15 28.05.2014.

Jel mogu ja nekako dati 614.000 a dobiti 5.000.000?

Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:25 28.05.2014.

Oni nemogu biti toliko kažnjeni koliko već 2,5 godine kažnjavaju Hrvatski Narod. Neznam samo dali izlazi neznanje ili iz namjere. Pozdrav dobrim ljudima

MA
marcellus
21:23 28.05.2014.

Ja mislim da SDP-u kašnjenje već prelazi u rutinu, ebga kad ti nešto prijeđe u rutinu onda i kazne za isto postaju rutina, ko i nepropisno parkiranje... peđa je inače pravnik sa specifičnim shvaćanjem zakona i prava...