Udarac na gospodarstvo

Sastanak zbog koronavirusa. Ministar Marić: Ključno je zadržati radna mjesta, vrlo brzo stižu mjere

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sastanak u Ministarstvu financija
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sastanak u Ministarstvu financija
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sastanak u Ministarstvu financija
11.03.2020.
u 14:37
U ovom trenutku niti mirovine niti plaće nisu u ovom proračunu upitne, kazao je ministar Zdravko Marić
Pogledaj originalni članak

U Ministarstvu financija održan je sastanak nekolicine ministara s predstavnicima hrvatskih gospodarskih udruga i institucija.

"Svi smo se složili da je ključni element pitanje radnih mjesta i zadržavanja radnih mjesta. Obzirom na funkcioniranje osigurati adekvatan tijek roba. Važno je i da smo na samom sastanku krenuli u stvaranje nekih mjera ili iskoraka koje ćemo izdefinirati. Što se tiče samih mjera u nadolazećim danima ćemo se nalaziti. Jako je važan aspekt likvidnosti", kazao je ministar financija Zdravko Marić.

Video: Krunoslav Capak otkrio koliko se testova na koronavirus dnevno radi u Hrvatskoj

"Doticali smo se pojedinih sektorskih dijelova, posebno sektora transporta i ljudi koji je već pogođen", kazao je.

"Složili smo se da smo na vrijeme krenuli u projekt. Sačuvanje radnih mjesta u turizmu je prioritet. Mi želimo zadržati kvalitetnu radnu snagu. Mjere ćemo vrlo brzo realizirati. Sljedeći tjedan ćemo imati tu priču", kazao je ministar turizma Gari Cappelli.

"Hrvatska vrlo jasno daje poruku da cijeli sustav funkcionira i da bude pripremljena usluga onima koji dolaze u Hrvatsku. Hrvatska je spremna primiti turiste onog trenutka kada to bude moguće", dodao je.

"Mi želimo čuvati prije svega radna mjesta. Ne smijemo zaboraviti da je prvi cilj zdravlje, pa radna mjesta, pa gospodarstvo. Donijet ćemo mjere vrlo brzo. Da nam se ne dogodi 2008., želimo prevenirati takvu situaciju", dodao je šef HUP-a Davor Majetić.

"Svjesni smo situacije, ozbiljna je", dodao je te rekao da se mjere odnose na sačuvanje radnih mjesta i likvidnost poduzeća.

"Oko 30 posto su smanjeni dolasci. Svjesni smo da je krenulo prema dolje", kazao je ministar Cappelli.

''U ovom trenutku niti mirovine niti plaće nisu u ovom proračunu pod znakom upitnika. Situacija s proračunom je pod kontrolom. Krajem ožujka ćemo vidjeti prve efekte nakon izbijanja epidemije koronavirusa'', istaknuo je Marić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.