Hrvatski sabor

Samo petero od 61 izbornog sudionika nije dostavilo financijsko izvješće

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Samo petero od 61 izbornog sudionika nije dostavilo financijsko izvješće
17.12.2015.
u 12:54
Željko Knapić je pojasnio da mu je račun za posebne namjene blokirala Fina zbog nekog 'duga starog deset godina'
Pogledaj originalni članak

Samo petero od 61 sudionika izbora za Hrvatski sabor nije ispunilo zakonsku obvezu i Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavilo financijski izvještaj o financiranju kampanje, čiji su sastavni dio podaci o donacijama i izbornim troškovima.  

Srpska pravedna stranka, neovisni kandidati Bari Ahmedi, Zvonko Kalanjoš, Jonuz Aliti i Željko Knapić nisu dostavili svoje izvještaje, objavljeno je na stranicama DIP-a. Knapić je, međutim, na svojoj stranici i mimo propisanog obrasca izvijestio da su mu donacije i troškovi "nula kuna".

Objasnio je kako mu je račun za "posebne namjene" blokirala Fina "zbog nekog duga starog deset godina", koji nema veze s troškovima izborne promidžbe. – Stoga moje izvješće o donacijama i troškovima izgleda ovako, budući da sam sve donacije stopirao i ostao bez mogućnosti aktivnog sudjelovanja u izbornom procesu – piše Knapić.

Aliti je, pak, na svojoj stranici izvijestio da je od donatora za izbornu utrku dobio 3.148 kuna te da je toliko i potrošio. Na Ahmedijevoj web stranici nema ništa o financijskoj strani izbora, a Kalanoš i Srpska pravedna stranka nemaju web stranicu.

U DIP-u su zadovoljni disciplinom koju su pokazali izborni sudionici, ističu kako je iz izbora u izbore sve bolja. Izborni sudionici obvezni su završne financijske izvještaje javno objaviti do 30. prosinca, bilo na svojim web stranicama ili u dnevnom tisku. Velika je većina to već učinila, čeka se da to naprave i glavni izborni igrači, koalicije Hrvatska raste i Domoljubna koalicija te Most nezavisnih lista. 

>> DIP produžio rokove za dostavu i objavu financijskih izbornih izvješća

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LA
Lavica7
13:14 17.12.2015.

Koliko praznih stolica...moraju li oni donijeti ispricnicu zbog nedolaska na posao ili se to podrazumijeva? Nedolazak na posao.

ME
mek
18:02 17.12.2015.

Ma šta će im to, 'ko zna u ponovljenim izborima tko će od njih proći izbore?