POVIJESNA ODLUKA

SAD će indijanskim plemenima isplatiti milijardu dolara odštete

Foto: www.firstpeople.us
SAD će indijanskim plemenima isplatiti milijardu dolara odštete
12.04.2012.
u 15:36
Završeni su gotovo dvogodišnji pregovori kojima su okončane mnogobrojne tužbe, između ostalih i neke pokrenute prije stotinu godina
Pogledaj originalni članak

SAD će pripadnicima 41 indijanskog plemena isplatiti 1,023 milijarde dolara odštete za korištenje njihove zemlje i dobara, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa. Time su završeni gotovo dvogodišnji pregovori kojima su okončane mnogobrojne tužbe, između ostalih i neke pokrenute prije stotinu godina.

– Ovi sporazumi na pravedan način rješavaju dugotrajne sporove te predstavljaju početak novih i respektabilnijih međuodnosa između američke vlade i starosjedilačkih plemena – piše u priopćenju ministarstva.

Cjelokupni iznos odštete bit će isplaćen putem fondova za podmirivanje postignutih financijskih sporazuma.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

IP
info_punkt
16:01 12.04.2012.

u, al su se pretrgli... a samo u jednoj godini potroše na oružje 700 puta više...

PK
puši kurac
16:15 12.04.2012.

kaj se ne odsele ak im je tolko stalo do poštenja?

GO
gologuz
17:07 12.04.2012.

Bit će dovoljno za par novih kasina i akumulacijsko jezero vatrene vode.