MJERE I DALJE NA SNAZI

Sabor: Nemamo saznanja o novim zaraženim zastupnicima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor nastavio sjednicu raspravom o proračunu za prvo polugodište 2020.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sjednica Sabora nastavljena raspravom o izmjeni Statuta HINA-e
05.10.2020.
u 14:11
Proteklog vikenda zaraza koronavirusom potvrđena je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, a krajem rujna HDZ-ovu zastupniku Josipu Đakiću, dok je u samoizolaciji potpredsjednik HDZ-a akademik Željko Reiner (HDZ)
Pogledaj originalni članak

Službe Hrvatskog sabora u ponedjeljak su poručile kako, osim onih od ranije poznatih, nemaju saznanja da su još neki zastupnici pozitivni na koronavirus ili da su u samoizolaciji.

"Ne raspolažemo novim informacijama o eventualnim dodatnim zastupnicima koji bi bili pozitivni na koronavirus ili u samoizolaciji zbog kontakta s oboljelom osobom“, odgovorili su iz Sabora.

Proteklog vikenda zaraza koronavirusom potvrđena je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, a krajem rujna HDZ-ovu zastupniku Josipu Đakiću, dok je u samoizolaciji potpredsjednik HDZ-a akademik Željko Reiner (HDZ).  

Za Đakića, koji je na bolničkom liječenju, spekulira se da bi mogao staviti mandat u mirovanje kako u pitanje ne bi došla HDZ-ova većina od 76 glasova. Hoće li se to dogoditi i tko bi ga mogao mijenjati u Saboru, više bi se trebalo znati do sredine tjedna, kada Sabor nastavlja zasjedati. Planom rada nije predviđeno da Sabor u petak glasuje.

Iz Sabora poručuju i da epidemiološke mjere, koje se provode, i dalje ostaju na snazi, a da će u slučaju bilo kakvih promjena, pravovremeno obavijestiti javnost.

U sabornici su, naime, maske obvezne, skinuti se mogu samo za govornicom koja je ograđena pleksiglasom, broj zastupnika koji istodobno može biti u dvorani smanjen je na 41, poštuje se propisana udaljenost.

>> VIDEO Karolina Vidović Krišto nosila masku, Jandroković je udaljio sa sjednice do kraja dana

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.