Ruski parlament osuđuje proglašenje neovisnosti Kosova i smatra ga ilegalnim

Foto: import
Ruski parlament osuđuje proglašenje neovisnosti Kosova i smatra ga ilegalnim
18.02.2008.
u 16:13
Pogledaj originalni članak

Oba doma ruskog parlamenta, Državna duma i Vijeće Federacije, u ponedjeljak su u zajedničkoj izjavi osudila i proglasila ilegalnim proglašenje neovisnosti Kosova ocijenivši da se radi o kršenju ključnog načela međunarodnog zakona - nepovredivosti teritorijalnog integriteta država, javljaju ruski mediji.

"U našoj izjavi se navodi da jednostrano rješenje problema Kosova krši temeljno načelo međunarodnog zakona - nepovredivost teritorijalnog integriteta država", rekao je u izjavi za novinare predsjednik Dume Boris Grizlov.

Zajednička izjava ruskog parlamenta o Kosovu "nisu samo riječi zastupnika nego državna pozicija", izjavio je predsjednik Vijeća Federacije Sergej Mironov.

(Hina)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr