BORBA PROTIV DŽIHADISTA

Ruski pilot aktivirao granatu i povikao: 'Ovo je za naše momke'

Foto: Reuters/PIXSELL
Ruski pilot aktivirao granatu i povikao: 'Ovo je za naše momke'
05.02.2018.
u 12:45
Džihadisti su uz pomoć prijenosnog raketnog sustava pogodili ruski zrakoplov Suhoj 25SM
Pogledaj originalni članak

Ruski pilot srušenog zrakoplova do zadnjeg se trenutka borio protiv džihadista koji su ga pokušali uhvatiti kod sirijskog grada Idliba.

Nije htio da ga uhvate živog pa je odlučio aktivirati granatu kada su mu prišli pripadnici Al Nusre, a na snimci se čuje kako pilot Roman Filipov (33) govori: ''Ovo je za naše momke.''

Daily Mail piše kako je Filipov bio u vezi s ruskom zračnom bazom u Siriji nakon što je srušen te da je prijavio kako je pištoljem ubio dvojicu džihadista koji su mu se približili. Kada je shvatio da nema izlaza, odlučio je povući osigurač na granati i tako si oduzeti život. 

Džihadisti su uz pomoć prijenosnog raketnog sustava pogodili ruski zrakoplov Suhoj 25SM, a pilot će biti posmrtno odlikovan najvišim ordenom – Heroj Rusije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 116

DU
Deleted user
13:12 05.02.2018.

Junak.

DU
Deleted user
13:15 05.02.2018.

Hrabar cin,vojnicki,casno..

ST
stomiovotreba
13:08 05.02.2018.

Heroj.