ZBOG PRISTRANOSTI

Rusi za zatvaranje Haaškog suda jer je pristran i stroži prema Srbima

Foto: AFP/PIXSELL
Rusi za zatvaranje Haaškog suda jer je pristran i stroži prema Srbima
18.01.2012.
u 14:18
Rusija je spremna pružiti pravnu pomoć Srbiji u slučaju vođe Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji je optužen za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH te protiv vojvođanskih Hrvata.
Pogledaj originalni članak

Haaški sud treba zatvoriti jer je pristran i stroži u postupcima prema Srbima u usporedbi s predmetima u kojima su optuženi pripadnici drugih etničkih grupa, smatra ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenosi Dnevni avaz. Prema pisanju ruskih medija, Lavrov smatra da je Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije ispunio svoju funkciju i to na način daleko od savršenog.

– Mi znamo da se u odnosu prema mnogim optuženicima, i to prije svega, ako ne i isključivo prema Srbima, primjenjuje nepravedno oštar pristup, a ponekad neobjašnjive istrage traju beskonačno dugo vremena – izjavio je ministar Lavrov te dodao da je Rusija spremna pružiti pravnu pomoć Srbiji u slučaju vođe Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji je optužen za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH te protiv vojvođanskih Hrvata.

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

ZO
zo311052
14:53 18.01.2012.

Konačno se probudio \"BELI MEDVED\". Ojačao je ekonomski i odmah politički. U savezništvu još ima i zemlje B I K - a a pridružuje im se i Argentina. I sada \"nije vino pošto je bilo\". Nasuprot, zemlje NATO-a su u krizi,ekonomskoj i ,odmah i politićkoj. Ameri napuštaju BAZE a Rusi ih grade. Videćete, sve će se okrenuti , naglavačke. Počinje se od Haškog tribunala. Potrebna je samo promena vlasti i u Srbiji. Onda se ide na provođenje Rezolucije 721 , itd.itd.

DU
Deleted user
15:18 18.01.2012.

Ocito je da Rusi citaju samo srpsku propagandu. Jer da se nepristrano informiraju znali bi da je Gotovina za NISTA, NISTA i opet NISTA dobio 40 godina, dok je Sljivancanin za pokolje u Vukovaru zapravo oslobodjen!!!! PLJUC

DU
Deleted user
14:44 18.01.2012.

Rusi tišina da vas ameri ne unište sa jednim avionom.