Trump kao primjer

Rumunjska će premjestiti veleposlanstvo u Jeruzalem

Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS/PIXSELL
Rumunjska će premjestiti veleposlanstvo u Jeruzalem
20.04.2018.
u 09:55
Predsjednik SAD-a Donald Trump iznenadio je najavom u prosincu o premještaju američkog veleposlanstva u Jeruzalem. Gvatemala je slijedila taj primjer nekoliko tjedana kasnije
Pogledaj originalni članak

Rumunjska vlada odlučila je premjestiti u Jeruzalem veleposlanstvo svoje zemlje u Izraelu, slijedeći primjer SAD-a, izjavio je u četvrtak šef socijaldemokrata na vlasti Liviu Dragnea

"Odluka je donesena, počinju procedure", izjavio je Dragnea na radio-postaji Antena 3 dok nijedna službena objava vlade nije spomenula taj plan. 

Po šefu socijaldemokrata (PSD) koji igra odlučujuću ulogu u vođenju poslova izvršnog tijela, vlada premijerke Viorice Dancile usvojila je u srijedu navečer "memorandum o početku postupka premještaja veleposlanstva u Jeruzalem". 

Glasnogovornik vlade odbio je dati komentar. Taj je dokument usvojila vlada u odsustvu ministra vanjskih poslova Teodora Melescanua, u posjetu Tunisu. 

Predsjednik SAD-a Donald Trump iznenadio je najavom u prosincu o premještaju američkog veleposlanstva u Jeruzalem. Gvatemala je slijedila taj primjer nekoliko tjedana kasnije. 

Rumunjska bi bila prva zemlja iz EU-a koja bi to učinila.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DA
DarthVader
10:25 20.04.2018.

Bravo Rumunjska.

DU
Deleted user
10:12 20.04.2018.

I hrvatska ce preseliti veleposlanstvo kada to ucini preostalih 200 drzava u svijtu... ...mvp je samo sebi svrhi ....u njemu su zaposleni hrvati jugoslavenske provinijencije... ....veca je vrijednost placenih troskova za vodu vengo korist za drzavu hrvatsku i hrvate od mvp... ...reformirati i smanjiti ih za 2/3... ...ucinak isti....

Avatar intimus 500
intimus 500
12:51 20.04.2018.

bravo Rumunji ... imate petlje