Na 30 godina

Rijeka daje Titov brod 'Galeb' u koncesiju za 10 milijuna eura

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Tito Galeb
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Tito Galeb
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Tito Galeb
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Tito Galeb
24.12.2014.
u 20:36
Prema natječaju koncesionar na brodu treba osigurati muzejski prostor, rekreacijski centar, hostelski smještaj, restoran, kongresni centar i bar, ljetni terasni bar te hotelski smještaj.
Pogledaj originalni članak

Riječka gradska uprava otvorila je natječaj za koncesiju broda Galeb koji je nekada vozio jugoslavenskog diktatora Josipa Broza Tita, a danas je zaštićeno kulturno dobro Hrvatske.

Procijenjena vrijednost koncesije broda na 30 godina je 10,3 milijuna eura. Prema natječaju koncesionar na brodu treba osigurati muzejski prostor ukupne površine 507,10 četvornih metara, rekreacijski centar, hostelski smještaj, restoran, kongresni centar i bar, ljetni terasni bar te hotelski smještaj, odnosno sobe i apartmane.

Galeb će biti na Riječkom lukobranu

"Brodu Galeb je rješenjem Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 30. listopada 2006. godine  utvrđeno svojstvo kulturnog dobra te je od 2011. godine stavljen pod trajnu zaštitu sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara", ističe se u natječaju te se dodaje da će sve radove uređenja Galeba morati izvesti koncesionar bez mogućnosti povrata uloženih sredstava.

Galeb će biti smješten na Riječkom lukobranu. Krajnji rok za dostavu ponuda za koncesiju je 24. ožujka 2015. godine. 

>>Riječani u Galeb ulupali 4,7 mil. kuna, a razgledali ga samo jednom

>>Titov "Galeb" u doku na procjeni za obnovu

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

DA
Djeca_Arbata
20:51 24.12.2014.

Neka taj Galeb pošalju Nikoliću, Dačiću i Vučiću pa nek se voze s njime po Dunavu...i još im nek pošalju nekoliko gajbi piva ...

RA
ravko1952
21:02 24.12.2014.

štakornjak bio i ostao.štakornjak. Ruglo zajedno sa zlom koje predstavlja. U rezalište s tom krntijom.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:07 24.12.2014.

neka njime kormilari kapetan Josipović.... nakon izbora.