ŽELJKO REINER:

'Rekonstrukcija Vlade je revanšizam i kozmetički zahvat'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Sabor
12.06.2014.
u 13:33
Dva smijenjena ministra, Ostojić i Jovanović sada će se vratiti u saborske klupe, kako je premijer Zoran Milanović rekao, ojačati Klub zastupnika SDP-a
Pogledaj originalni članak

Mislim da se ova Vlada može održati i da može odraditi mandat, a kako i u kojem sastavu će Vlada raditi odlučuje predsjednik Vlade, odnosno mandatar koji je dobio takvo povjerenje, komentirala je potpredsjednica Sabora, SDP-ova Dragica Zgrebec jučerašnju rekonstrukciju Vlade u sklopu koje su smijenjeni ministar zdravlja Rajko Ostojić i ministar obrazovanja Željko Jovanović. Unatoč unutarstranačkim raspravama koje su nastala zbog ove rekonstrukcije, ali ranije i loše prihvaćene smjene bivšeg ministra financija Slavka Linića, Zgrebec poručuje da SDP u Saboru i dalje ima stabilnu većinu.

- Jedna je stvar kako mi raspravljamo na našim stranačkim tijelima i jesmo li zadovoljni brzinom kojom se provodi politika, a drugo je to kako ćemo mi raditi u parlamentu. Naravno da ćemo mi podržati Vladu da ona djeluje do kraja mandata – poručila je Zgrebec.

Dva smijenjena ministra, Ostojić i Jovanović sada će se vratiti u saborske klupe, kako je premijer Zoran Milanović rekao, ojačati Klub zastupnika SDP-a. Osim toga, premijer mora tražiti povjerenje zastupnika za nove ministre, Vedrana Mornara i Sinišu Vargu. Ta će procedura ići preko matičnih odbora gdje će ih premijer prvo predložiti, nakon čega će oni odgovarati na pitanja članova odbora, ako ih bude, da bi u konačnici i Sabor samo glasao o njihovom imenovanju. Zgrebec je dodala da u Klub SDP-a još nisu raspravljali o tome hoće li i u koje odbore imenovati Ostojića i Jovanovića.

HDZ-ov Željko Reiner sumnja da novi ministru mogu nešto napraviti.

- Njihovo vrijeme je prekratko jer je vrijeme ove Vlade zapravo na izmaku. Činjenica je da ta nazovi rekonstrukcija Vlade s jedne strane prekriveni revanšizam, a s druge strane jedan kozmetički zahvat jer sasvim je izvjesno da se željelo nešto ozbiljno napraviti onda je taj posao trebao biti odrađen prije godinu, godinu i pol. A čak i da se danas želi napraviti nešto ozbiljno onda bi se to napravilo u onim sektorima u kojima je najveći problem Hrvatske – vjeruje Reiner koji kao problematične sektore vidi gospodarstvo i financije jer su tu ključni problemi naše države.

- Ljudi sve teže žive, Vlada se sve više zadužuje, BDP stalno pada kao što vidite, od kad su stupili na vlast niti jedan kvartal nije bio u pozitivi nego je samo sve više negativno. Prema tome svi pokazatelji nažalost strmoglavo idu dolje i da se išta ozbiljno željelo postići napravile bi se promjene u tim sektorima. Očito se to nije htjelo. Premijer je tako olako to riješio par sati prije odlaska na nogometnu utakmicu i to samo pokazuje ozbiljnost svega skupa – kritizira Reiner koji je u oba odbora koja će saslušavati nove ministre, i u odboru za zdravstvo i odboru za obrazovanje.

- Upravo iz svega što sam rekao moje duboko uvjerenje je, neovisno o osobnosti novih ministara, oni apsolutno ništa neće moći napraviti i budući da sve sam objasnio zašto mislim da ovo nije nikakva rekonstrukcija Vlade naravno da ćemo biti protiv toga – odgovorio je Reiner na pitanje kako će glasati o imenovanju novih ministara.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
14:16 12.06.2014.

Ova tužna crvena vremena uskoro odlaze u zaboravljenu povijest... Konačno ćemo dobiti normalnu vladu i hrvatsku predsjednicu.

NV
novo vriijeme
15:35 12.06.2014.

Kako ide ona narodna najganjavali zeca iz šume a istjerali medvjeda. Pogledaj kako se Riener uzrijao zbog smjene svog Rebarskog i političkog pajdaša Ostojića, ni različite političke opcije nisu razdvojile zajedničke interese. Farmaceutske tvrtke mora da su koroti zbog pada Ostojića, nema više sponzoriranih putovanja, sponzoriranih znanstvenih članaka po svjetskim časopisima, istraživanja lijekova bez pristanka pacijenata, računa po stranim bankama na koje se uplaćuju honorari, sponzoriranih članstava i fotelja po europi i svjetu, a sve se na kraju srvni u nekom obliku o trošku poreznih obveznika.

NV
novo vriijeme
15:45 12.06.2014.

HDZ- ov potpredsjednik Sabora očajan što je Rajko Ostojić smjenjen zbog gubitka tričavih 30 milijuna kuna po osnovi prijava samo u posljednjih mjesec dana zbog kupovine nepotrebnih aparata koji stoje u kutijama i nepotrebnih troškova u kampanji prevencije karcinoma debelog crijeva. Šta je to Reineru 30 milijuna, sitnica zbog koje nitko ne bi trebao biti smjenjen . A Sanader pak zbog iste sume dobio pet ili više godina zatvora dok Rajko ide u Sabor. Trebao bi Reiner za svog i Hebrangovog posinka biti malo kritičniji gleda njegova znanja i učinka. Željko Reiner tebe biraju i plaćaju porezni obveznici koje je Ostojić oštetio te bi trebao zastupati građane a ne svoje privatne prijatelje.