Kolumna

Radman je dobro birao, Runjić nije spriječio gašenje Dnevnika 3

Foto: HRT
Radman je dobro birao, Runjić nije spriječio gašenje Dnevnika 3
16.09.2014.
u 14:00
Ako je Munižaba smetala vlastodršcima u sitnim noćnim satima, smetat će bilo kad i bilo gdje na Prvom
Pogledaj originalni članak

Stvarno se dogodilo. HTV je s prvim danom jesenske sheme učinio najgori mogući potez u informativnom programu i ukinuo Dnevnik 3. Po istoj logici koja javnom televizijom vlada godinama. Navodno su tako poželjeli i Josipović i Milanović jer im nije pasao oštar ton kasne emisije. U vrijeme kad je gledanost središnjeg dnevnika postojano na bijednim granama, a Treći dnevnik je taman zaintrigirao publiku, u ovoj je raboti gotovo nemoguće demantirati prstiće političara. Da stvar bude gora, gašenje se dogodilo unatoč tome što se ta ideja navodno nije svidjela novom programskom ravnatelju HRT-a Saši Runjiću. Očito, kad je Radman birao šefa programa, dobro je izabrao. Ako mu se gašenje Dnevnika 3 i nije svidjelo, Runjić to nije spriječio.

Možda ćete se sjetiti da su ljudi i u ona stara, režimska vremena, znali da prave vijesti neće čuti u središnjem TV dnevniku. I zato su slušali radio. U 15 sati na Radio Zagrebu moglo se čuti ono što se nije moglo vidjeti u 20 sati na TV Zagreb. Danas imamo radio i HTV s četiri programa. Ali kako nekad, tako i sada. Birane informacije i emisije ne traže se na Prvom, poput Studija 4 koji već slovi za oporbeni. Bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi s Dnevnikom u podne, inače gledanijem od središnjeg, u čijoj su garnituri najavljeni iznimno profesionalni Siniša Kovačić, iz Dnevnika 3, i kontroverzni Denis Latin, iz naftalina. Tatjanu Munižabu, koja je odbila premještaj u Studio 4, teško da ćemo gledati i u Dnevniku u 12. Ako je njezin cinični gard vlastodršcima bio previše u kasnim noćnim satima, bit će im previše i u podne.

PLUS

Teen magazin REC-i u prvom pokušaju nije obećao puno, ali mladima treba dati šansu. Starijima eto prilike da savladaju moderni rječnik kako bi razumjeli vlastitu djecu.

MINUS

Kad je Fokus već preživio ljeto, bilo je razumno pomisliti da dobro uhodani talk show ponedjeljkom neće biti ugašen. Vjerujem da su se Fokus i Otvoreno mogli uskladiti.

>> Dnevnik zbog poplava skrio Obamin rat u Siriji

>> Ministar Jakovina je u pravu: superjunaci ne stanuju u državnoj firmi

>> Javljanje iz mrklog mraka nema baš nikakvog smisla. Pa nek je i sto puta uživo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

DU
Deleted user
14:14 16.09.2014.

Po ovome ispada da je Munižaba desničarka a njen radi govori sasvim nešto drugo. Počele pripreme za smjenu vlasti.

Avatar bok
bok
14:15 16.09.2014.

...jos malo pa si vodeca garnitura moze pocetitraziti novi posao. Preporucujujem u Sjevernu Koreju.

Avatar comparator
comparator
14:11 16.09.2014.

Praksa udbaških metoda kojom su se služili komunisti tokom vremena je stvaranje privida . Prividno progonjenje novinara kasnije se pokaže tek kao priprema za nadolazeću novu vlast i to s nekoliko garnitura i na kraju je komunistička ekipa cijelo vrijeme na HTV-u.